Tadićev savetnik na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićev savetnik na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića Mlađan Đorđević razgovarao je danas sa sestrinstvom manastira Pećka patrijaršiija i povratnicima u tom delu Kosova i Metohije, uoči sutrašnje slave manastira Visoki Dečani, na kojoj će biti u svojstvu izaslanika predsednika Srbije.

"Posetio sam manastir Peću patrijaršiju i prisustvovao službi koju je služio mitropolit Amfilohije. Imao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priliku da sa sestrinstvom manastira popričam o njihovim problemima, da vidimo gde možemo da im pomognemo", izjavio je Đorđević Tanjugu.

On je napomenuo da se sreo i sa Srbima povratnicima u ovom delu Metohije.

"Razgovarali smo o tome šta su njihovi glavni problem i šta mi kao država možemo za njih da učinimo", dodao je savetnik predsednika Tadića.

Pečat opstanka

On će u svojstvu izaslanika predsednika Srbije sutra prisustvovati ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani, Sveti kralj Stefan Dečanski, i čestitati slavu bratstvu manastira i vladici Teodosiju.

"Manastiri Visoki Dečani i Pećka patrijaršija su, svakako, centar naše duhovnosti i oni su naš identitet, ne samo na Kosovu i Metohiji. Oni su najznačajniji duhovni i životni centar oko koga se povratnici u ovom delu Kosova i Metohije okupljaju i zajedno sa monasima su pečat opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", ocenio je Đorđević.

Predsednikov živi kontakt

On je dodao da se se sutra očekuje dolazak velikog broja vernika u Visoke Dečane, što će biti prilika za razgovor sa njima.

"Sve te informacije proslediću predsedniku Srbije, jer on želi da ima neposredni, živi kontakt sa našim ljudima na Kosovu i Metohiji", rekao je savetnik Tadića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.