Tadić u sredu pred Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope

Izvor: Glas javnosti, 22.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u sredu pred Parlamentarnom skupštinom Saveta Evrope

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić učestvovaće sredinom sledeće sedmice na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu.

Predsednik Tadić obratiće se evropskim parlamentarcima u sredu, 26. januara.

Biće to njegovo treće istupanje u javnosti, od operacije Ahilove tetive, 23. decembra u Beogradu.

Tadić je već 5. januara učestvovao u tradicionalnoj Ambasadorskoj konferenciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a u četvrtak 20. januara je prisustvovao svečanosti proglašenja predsednika Češke Vaclava Klausa za inostranog člana SANU.

Na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope učestvovaće i delegacija Narodne skupštine Srbije.

Savet Evrope je najstarija evropska organizacija. Osnovalo ju je 1949. godine deset zemalja, a danas broji 47 članica.

Zalaže se za promovisanje zajedničkih i demokratskih principa zasnovanih na Evropskoj konvenciji o ljudskim pravimam

Ciljevi ove organizacije, sa sedištem u Strazburu, jesu unapređivanje ljudskih prava, demokratije i vladavine zakona i, na osnovu toga, rešavanje problema kao što su terorizam, organizovani kriminal, korupcija, sajber kriminal, te nasilje nad ženama i decom.

Parlamentarna skupština SE zaseda četiri puta godišnje, a parlamentarci iz država članica govore u ime 800 miliona Evropljana koji su ih izabrali.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.