Izvor: S media, 07.Sep.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić priznao da Đilas hoće da preuzme stranku

"Kao predsednik DS mislim da treba da dobijem novi legitimitet, a od borbe u politici nisam odustajao svih ovih decenija, pa neću ni sada. Ćutao sam prethodnih nedelja jer nisam hteo ni rečju da učestvujem u medijskoj kampanji koja se vodila u tabloidnoj štampi i kojom se blatio ugled DS, a iza koje su stajali elementi krupnog kapitala i neki delovi DS", rekao je lider DS-a Boris Tadić listu Danas.

"Dragan Đilas je u prethodnom periodu osporio moj autoritet na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mestu predsednika DS. To je uradio u javnosti i van organa stranke, što je po mom mišljenju kršenje Statuta. Imam razumevanja za Đilasove narasle ambicije i mislim da predsednik DS može da bude jedan od trojice - on, Pajtić ili ja. Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji bi obesmislio ovu stranku", dodao je Tadić.

Na pitanje da li je tačno da Dragan Đilas želi da postane predsednik stranke, Tadić je odgovorio:

"Bio bih neodgovoran ako bih vam rekao da pitate njega ili da ne znam. Ali, i ta njegova želja je legitimna, ljudski razumljiva... Sada se postavlja pitanje kakav će biti moj odgovor na to, a to ćete čuti na sednici GO. Ono što u ovom intervjuu mogu jeste da vas podsetim na moj karakter, moje principe, a oni glase - potreban je legitimitet u politici, potrebni su energija i snaga, i nema odustajanja. Borba je u mom karakteru, takav sam bio svih ovih godina i takav ostajem."

Kako je naveo, prethodnih nedelja je ćutao jer nije hteo da učestvuje u medijskoj kampanji koja se vodila u tabloidnoj štampi i kojom se blatio ugled DS-a, a iza koje su, prema njemu, stajali elementi krupnog kapitala i neki delovi stranke.

"Sasvim sigurno iza te prljave kampanje stoje elementi krupnog kapitala, sasvim sigurno su tu i ljudi iz Demokratske stranke koji su u prošlosti kreirali lošu sliku o DS, koji su odgovorni za aferu Bodrum... Ne bih nikoga imenovao, ali i o tome ćemo razgovarati na Predsedništvu i Glavnom odboru DS, a ne u medijima", rekao je Tadić.

Ja nikada neću odustati. Imaćemo opšte izbore u DS i više kandidata jer je potreban

novi legitimitet ljudima koji vode DS, ali ja neću doprineti cepanju stranke, rekao je večeras predsednik DS Boris Tadić u dnevniku TV Pink. Opširnije OVDE.

(Danas)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.