Tadić pomaže Šrederovoj supruzi u predizbornoj kampanji

Izvor: Blic, 04.Jan.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pomaže Šrederovoj supruzi u predizbornoj kampanji

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić boraviće 5. i 6. januara u Hanoveru na poziv socijaldemokrata iz Donje Saksonije, gde će se 20. januara 2013. održati izbori za pokrajinski parlament.

Tadić će podržati predizborne aktivnosti SPD u ovoj nemačkoj saveznoj pokrajini u sklopu čega će u subotu, 5. januara sa kandidatkinjom SPD >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za direktan mandat Doris Šreder-Kepf učestvovati u više predizbornih aktivnosti.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da pomognem predizborne aktivnosti sestrinske SPD, koja je prethodnih godina u mnogim prilikama podržavala i predizborne aktivnosti DS - rekao je Tadić.

Zalaganje za

integraciju stranaca


Doris Šreder-Kepf je supruga nekadašnjeg kancelara Gerharda Šredera

i kandidat za poverenicu za pitanja integracije u budućoj

pokrajinskoj vladi. U javnosti se otvoreno zalaže za bolju

integraciju stranaca u nemačko društvo, kritikujući vladinu

politiku po tom pitanju.

On je ocenio da je to i potvrda da je DS čvrsto ukotvljena među evropskim socijaldemokratskim strankama, sa kojima deli zajedničku politiku socijalne pravde, solidarnosti i jednakih šansi za sve društvene grupe.

Poslednja predizborna istraživanja predviđaju da bi SPD sa partijom Zelenih mogla da osvoji većinu u pokrajinskom parlamentu i da smeni vladu konzervativne CDU.

Pokrajinski izbori u Donjoj Saksoniji su u centru pažnje nemačke javnosti, s obzirom na to da analitičari ishod ovih izbora smatraju signalom raspoloženja nemačkih birača pred savezne izbore koji će se održati u septembru.

Tokom boravka u Hanoveru, Boris Tadić će razgovarati i sa drugim istaknutim socijaldemokratama. Na Badnji dan Boris Tadić će prisustvovati i večernjoj molitvi i paljenju badnjaka u Crkvenoj opštini “Sveti Sava” u Hanoveru, nakon čega je predviđen povratak u Beograd, saopštila je DS

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.