Tadić otvorio sajam auto opreme i delova

Izvor: Glas javnosti, 11.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić otvorio sajam auto opreme i delova

KRAGUJEVAC - Predsedik Srbije Boris Tadić otvorio je juče u Kragujevcu drugi međunarodni sajam proizvođača auto komponenti iz jugoistočne Evrope, "SEE Autokomponent 2011", na kome se predstavlja oko 100 proizvođača autodelova, opreme, industrije mašina, kao i autoklastera.

"Vlada Srbije i sve naše političke i ekonomske institucije u ovom vremenu krize treba da stvaraju model ekonomskog razvoja, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će imati svoje puno obličje krajem ove i početkom sledeće godine", istakao je Tadić.

On je rekao da veruje da će taj model obezbediti ubrzani ekonomski razvoj Srbije, kao i tehnološki, ne samo metalskog i mašinskog kompleksa, već i poljoprivrede i drugih grana industrije.

Tadić je pozvao privrednike da upotrebe svoj talenat i sposobnost za kreiranje novih radnih mesta i da u tome sarađuju sa inostranim partnerima, kako bi zajednički ostvarili cilj otvaranja novih radnih mesta i podigli zaposlenost u Srbiji.

"Poručujem priverenicima ubedite Fiat da ste najbolji i nametnite se ne samo Fiatu nego i drugim proizvođačima autombila i dovedite ih u Srbiju", rekao je on Na sajmu učestvuju proizvođači iz Italije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tadić će nakon otvaranja sajma obići radove na proizvodnim pogonima Fiat automobila Srbija u Kragujevcu i razgovarati sa menadžentom te kompanije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.