Tadić nikada neće priznati nezavisnost Kosova

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 29.Avg.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić nikada neće priznati nezavisnost Kosova

BEOGRAD - Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića demantovao je juče kao neistinite medijske natpise da je srpski predsednik navodno spreman da prizna Kosovo pod određenim uslovima."To je apsolutna neistina. Predsednik Tadić nikada neće priznati nezavisnost Kosova", rečeno je  u kabinetu predsednika Srbije povodom tih napisa.

Hrvatski Novi list preneo je, pozivajući se na nezvanične izvore bliske srpskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << diplomatiji, da je Tadić navodno spreman da prizna nezavisnost Kosova ukoliko se ispune tri njegova uslova: eksteritorijalnost pravoslavnih manastira na Kosovu, posebni status za Srbe južno od Ibra i faktičko priznanje statusa kvo na severu Kosova.

Iste tvrdnje objavila je juče i beogradska Pravda.

"To je prva javna naznaka da bi vlast u Beogradu bila spremna jednom zasvagda i trajno rešiti temeljni problem svog državnopravnog i političkog identiteta, ali i statusa u međunarodnoj zajednici, nakon što je Međunarodni sud pravde u Hagu jednoznačno procenio da proglašenje nezavisnosti Kosova nije narušilo pravila međunarodnog prava", objavio je Novi list.

List navodi da se i do sada "moglo nazreti" da bi Beograd mogao biti spreman na kompromis oko Kosova, ali da nijedan državni zvaničnik Srbije još nije naznačio da bi Srbija bila spremna čak i formalnopravno da prizna Kosovo.

Međutim, uoči rasprave o Kosovu pred Generalnom skupštinom UN, polovinom septembra, Srbija međunarodnoj zajednici šalje "neke nove, donedavna neočekivane signale", navodi list.

On je obicno crnogorsko-siptarsko GOVEDO

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.