Tadić i Nikolić nisu postigli dogovor oko datuma izbora

Izvor: Politika, 15.Apr.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Nikolić nisu postigli dogovor oko datuma izbora

Predsednik Srbije Boris Tadić i lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić susreli su se sinoć, ali tokom sastanka nisu postigli dogovor o datumu održavanja parlamentarnih izbora. U kratkoj izjavi za „Politiku” to je potvrdio i sam predsednik SNS:

„Da, sastali smo se, ali nije bilo napretka i nema dogovora”.

Kako se saznaje na sastanku Nikolić je insistirao da se utvrdi datum kada bi se održali  >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izbori insistirajući na 18. decembru, a Tadić je ponovio stav koji je izrekao i na poslednjoj sednici Glavnog odbora Demokratske stranke da će parlamentarni izbori biti raspisani nakon što Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU i datum za početak pregovora o članstvu.

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS-a je u izjavi za B 92 rekao da je Nikolić na sastanak otišao na poziv Borisa Tadića.

Poslednjih dana lider napredanjaka je u više javnih istupa rekao kako očekuje da ga pozove Tadić: „Ako treba, otiću ću kod njega, jer poštujem instituciju predsednika države. Najbolje bi bilo da se sastanemo i postignemo dogovor o održavanju izbora do kraja godine”.

Lider DS-a je na sednici glavnog odbora svoje stranke 2. aprila poručio kako izbori donose političke sukobe i neizvesnost što bi moglo da ugrozi evropski put Srbije i da će oni  biti raspisani u zakonski predviđenom roku, odnosno na proleće naredne godine.

P. R.

objavljeno: 14.04.2011.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.