Tadić i Merkelova na sajmu tehnologije u Hanoveru

Izvor: S media, 22.Apr.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Merkelova na sajmu tehnologije u Hanoveru

Nakon što je istrčao Trku zadovoljstva, kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić susreo se danas u Hanoveru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Tadić: Neću se više kandidovati za predsednika

Dačić: SPS je "nastavljač Titove partije"

Tadić i Merkelova susreli su se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na svečanosti otvaranja međunarodnog sajma tehnologije „Hanover mese 2012“.

Kancelarka Merkel, prilikom ulaska u dvoranu, ugledala je Tadića i prišla mu da se pozdravi zajedno sa kineski premijerom Ven Ðiabaom.

Merkel, Ðiabao i Tadić, kratko su razgovarali, a zatim su zajedno pozirali fotoreporterima.

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je večeras da je učešće Srbije na međunarodnom sajmu tehnologije "Hanover mese 2012" od velikog značaja za našu zemlju.

On je, u izjavi novinarima, rekao da značaj učešća najbolje pokazuje sama činjenica da je Srbija jedna od retkih zemalja koja danas ima ovakvu vrstu predstavljanja.

Tadić je ukazao da će jedan dan predstavljanja biti posvećen srpskoj industriji i tehnologiji, a biće i prilika da na jednom ovakvom sajmu koji ima političku, industrijsku i tehnološku dimenziju, pronađemo svoje mesto.

"Ovo je sajam čija je glavna tema saradnja između Nemačke i Kine. Ako bismo kojim slučajem u toj industrijskoj saradnji pronašli makar jednu mašinu koji bismo proizvodili, jedan deo masine, to bi bio ogroman uspeh za našu privredu", naglasio je Tadić.

Sajam je ujedno prilika, kako je dodao, za razgovore sa predstavnicima velikih kompanija, sa kojima će Tadić tokom ova dva dana razgovarati.

"Želim da završimo neke razgovore, ili makar da ih uvedemo u neku novu fazu", naglasio je Tadić.

On je istakao da bi želeo da dobije i konkretne podatke o potencijalu investicija pojedinih kompanija.

"Razgovarao bih sa predstavnicima ''Boša'' koji su već investirali u Srbiji, i počinju grinfild investiciju u nekolkiko drugih oblasti koje su atraktivne za nas", kazao je Tadić.

On je dodao da će boravak u Hanoveru biti i prilika da razgovara sa nemačkim zvaničnicima.

U Hanoveru će od sutra do 27. aprila građani moći da posete najveći svetski sajam tehnologije i tehnike, na kojem izlaže 10 preduzeća iz Srbije i Metalski klaster Vojvodine.

(Tanjug, foto: Beta, arhiva)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.