Izvor: Beta, 08.Sep.2010, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Ešton se dogovorili da nastave dijalog

BRISEL, 7. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton razgovarali su u utorak uveče u Briselu o usaglašavanju stavova u vezi sa rezolucijom koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN za raspravu o Kosovu i dogovorili se da nastave dijalog.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika, Tadić i Eštonova razgovarali su o naporima za usaglašavanje stavova Srbije i EU o predloženoj rezoluciji o Kosovu.

Iz Evropske komisije je saopšteno da se visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sastala večeras sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i na tom susretu dogovoreno je da ostanu sutra u kontaktu.

"Sastanak je pružio priliku da se razgovara o situaciji nakon savetodavnog mišljenja Medjunarodnog suda pravde. Eštonova i predsednik Tadić su se dogovorili da ostanu u kontaktu sutra", navodi se u kratkom saopštenju Evropske komisije koje je medijima prosledjeno iz Delegacije EU u Srbiji.

Prema nezvaničnim saznanjima, Tadić se vraća u Beograd.

Zvanični sastanak i radna večera Tadića i Eštonove, u seištu Evropske komisije, trajali su oko dva sata i završeni su oko 21 sat.

Šuret je održan dva dana uoči rasprave u Generalnoj skupštini UN o srpskom predlogu rezolucije o Kosovu i nakon intenzivnih konsultacija Srbije i EU o tom tekstu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić - Ešton: Nastavlja se dijalog

Izvor: Mondo, 08.Sep.2010

Predsednik Srbije i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku dogovorili su se večeras da se nastavi usaglašavanje stavova o rezoluciji o Kosovu.

Nastavak na Mondo...

TADIĆ I EŠTONOVA DOGOVORILI DA SE NASTAVI DIJALOG SRBIJA-EU

Izvor: Kurir, 08.Sep.2010

BRISEL - Predsednik Srbije Boris Tadić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton dogovorili su se večeras da Beograd i Brisel nastave dijalog o usaglašavanju stavova o rezoluciji o Kosovu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu..Tadić i Eštonova razgovarali su večeras u Briselu bezmalo...

Nastavak na Kurir...

Beograd i Brisel nastavljaju dijalog o usaglašavanju stavova o rezoluciji o Kosovu i danas, dogovorili Tadić i Eštonova.

Izvor: TV Avala, 08.Sep.2010

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sastala se sinoć sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i na tom susretu dogovoreno je da ostanu sutra u kontaktu, saopšteno je iz Evropske komisije. 

Nastavak na TV Avala...

Tadić i Eštonova "ostaju u kontaktu" i sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2010

BRISEL -..Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sastala se večeras sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i na tom susretu dogovoreno je da ostanu sutra u kontaktu, saopšteno je iz Evropske komisije..."Sastanak je pružio priliku da se razgovara o situaciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Beograd i Brisel nastavljaju dijalog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2010

Predsjednik Srbije Boris Tadić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton dogovorili su se da Beograd i Brisel nastave dijalog o usaglašavanju stavova o rezoluciji o Kosovu, saopšteno je sinoć iz Kabineta predsjednika Srbije. Beogradski mediji javljaju da nisu poznati detalji razgovora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tadić i Ašton nastavljaju razgovore

Izvor: RTV Pink, 08.Sep.2010

. . . Predsednik Srbije Boris Tadić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton razgovarali su danas o koracima koje treba preduzeti posle mišljenja Međunarodnog suda pravde o Kosovu, saopšteno je večeras iz kabineta šefice evropske diplomatije, uz napomenu da će nastaviti...

Nastavak na RTV Pink...

Tadić i Eštonova: Nastavak dijaloga

Izvor: B92, 08.Sep.2010

Brisel -- Predsednik Srbije Boris Tadić i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton dogovorili su se da Beograd i Brisel nastave dijalog o rezoluciji o Kosovu...Tadić i Eštonova razgovarali su večeras u Briselu bezmalo dva sata iza zatvorenih vrata...Pre sastanka i Beograd i Brisel su potvrdili spremnost...

Nastavak na B92...

Rezolucija izmenjena, Tadić se nagodio sa Eštonovom

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić i šef evropske diplomatije Ketrin Ešton usaglasili su stavove da se u Rezoluciji, koja će sutra biti razmatrana na sednici Generalne skupštine UN, navede da sever Kosmeta ima poseban status, da srpski manastiri imaju eksteritorijalnost i da se započne sa pregovorima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.