Tadić: Vreme je da malo drugi govore

Izvor: BKTV News, 08.Dec.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Vreme je da malo drugi govore

Vrh demokrata okupiće se u subotu u novom sastavu, prvi put posle izborne skupštine, kako bi u Paraćinu, na sednici Glavnog odbora, nastavili kadrovske i programske reforme u stranci. Počasni predsednik DS Boris Tadić, kako je potvrdio za beogradske Večernje novosti, neće danas govoriti na sednici GO.
“Dovoljno sam govorio svih ovih godina. Vreme je da malo drugi govore, ali i preuzmu odgovornost”.
Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dnevnom redu sednice, najpre će se članovima GO obratiti novi partijski lider Dragan Đilas, a zatim će se, prema ustaljenoj praksi DS, iza zatvorenih vrata diskutovati o najaktuelnijim političkim temama, ali i dešavanjima u stranci.
Prema saznanjima Večernjih novosti, posebno će se ”pretresati” politička situacija u prestonici i najave naprednjaka da će započeti akciju promene vladajuće većine u Beogradu.
Takođe, biće reči i o promenama u poslaničkom klubu DS, tačnije zahtevima lidera demokrata da bivši ministri ove stranke napuste skupštinske klupe. Do sada su se Đilasovom pozivu odazvali nekadašnji premijer Mirko Cvetković i eksministri Oliver Dulić i Snežana Malović, a novo partijsko rukovodstvo očekuje da to učine i Jeremić, Šutanovac i Petrović.
I dok su Dulić i Malovićeva, posle ostavki, kooptirani u Predsedništvo stranke, GO se neće baviti budućim stranačkim angažmanom Cvetkovića.
Na Predsedništvu se u petak, saznaje beogradski list, raspravljalo kako da se promeni medijski nastup funkcionera DS i slika koja je o ovoj stranci kreirana u javnosti.
Pojedini članovi užeg Predsedništva tražili su da se zavede stroga stranačka disciplina kada je reč o pojavljivanju partijskih prvaka u medijima i da se sankcioniše ”curenje” informacija o dešavanjima u stranci. To, međutim, kako objašnjavaju sagovornici Večernjih novosti, ne znači zatvaranje stranke, već će biti delegirani funkcioneri koji će biti zaduženi da ispred DS komentarišu aktuelne teme.
Izvor: vesti-online.com
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.