Tadić: Srpski narod zauvek protiv fašizma

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srpski narod zauvek protiv fašizma

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Moskvi, posle obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, da će Srbija ostati trajno opredeljena za borbu protiv fašizma i svih ideologija koje propagiraju mržnju, a da srpski narod nikada nije imao ništa blisko sa fašizmom i nacizmom.

Prema njegovim rečima, sve što predstavlja iskaz antisemitizma i rasizma nikada ne sme imati utemeljenje u Srbiji kao antifašističkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zemlji.

"Kao predsednik Republike uvek ostajem privržen antifašističkim idealima. Kao i drugi državnici u svetu, želim da se poklonim antifašističkim snagama i svima koji su položili svoje živote da bismo mi danas bili slobodni i da bismo mogli da kreiramo našu budućnost u miru", rekao je Tadić.

"Srpski narod je podneo velike žrtve, ali sećajući se naših žrtava ne zaboravljamo ni žrtve drugih naroda Jugoslavije, jer to je bila naša zajednička borba", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, današnji dan mora biti obeležavan kao nauk budućim generacijama, jer svet je nekada bio ujedinjen u borbi protiv fašizma a danas je ujedinjen u borbi protiv terorizma.

"Ideja ujedinjene Evrope nastala je na temeljima borbe protiv fašizma, jer ujedinjena Evropa je projekat pomirenja i nikada takvog grandioznog projekta ne bi bilo da nije bilo pobede nad fašizmom", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije danas je u Moskvi razgovarao sa svim šefovima država koji su prisustvovali paradi povodom Dana pobede, pa i domaćinima - ruskim predsednikom i premijerom Dmitrijem Medvedevim i Vladimirom Putinom.

"Poruke su bile da želimo da nastavimo našu saradnju i bliskost na svim poljima, ne samo ekonomskom nego i bezbednosnom", rekao je Tadić, i dodao da je sa ruskim domaćinima, između ostalog, razgovarao o vojnoj kooperaciji, odnosno saradnji u oblasti odbrambene industrije.

Predsednik Srbije je uz još tridesetak stranih državnika prisustvovao danas proslavi Dana pobede u Moskvi. U delegaciji Srbije je i šef diplomatije Vuk Jeremić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Srbija trajno antifašistička zemlja

Izvor: Večernje novosti, 09.Maj.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će Srbija ostati trajno opredeljena za borbu protiv fašizma i svih ideologija koje propagiraju mržnju.

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.