Tadić:Nema pobede dok se vodi borba unutar opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Nema pobede dok se vodi borba unutar opozicije

Pobedu na izborima može da omogući samo ujedinjena opozicija, a ta pobeda se neće desiti dok god se vodi borba za pobedu unutar same opozicije, kaže predsednik SDS Boris Tadić.

"Pobeda nad Aleksandrom Vučićem neće desiti dok god se vodi borba za pobedu unutar opozicije. Takva borba se uvek pretvori u borbu za bolje mesto na političkom Titaniku, što smo, nažalost, imali prilike da vidimo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svim izborima od 2012. godine", rekao je Tadić u intervjuu Nedeljniku.

Prema njegovim rečima, u opoziciji postoje oni koji rade svesno za Vučića i u dogovoru sa njim, ali i oni koji to rade nesvesno, a koji opoziciji nanose veću štetu.

"Šešelj, na primer nije u vlasti, ali je ipak veran Vučićev politički partner i kao pripadnik opozicije zastupa umesto njega onaj radikalski deo njihove zajedničke prošlosti. Opozicioni lideri poput Šešelja su ogoljeni u svojoj ulozi, pa samim tim i nemaju potreban opozicioni kredibilitet. Međutim, oni koji imaju takav kredibilitet su daleko opasniji", naveo je Tadić.

Kako je rekao, na opozicionoj sceni postoje oni koji svesno rade za Vučića, a "izdaju se za opoziciju", zbog čega je, kaže, "potpuno neumesno" da Čedomir Jovanović deli lekcije opoziciji.

"Svi mi imamo razumevanja za njegovu poziciju, jer znamo u kojoj situaciji se nalazi. Međutim, neverovatno je da on deli političke i moralne lekcije ostatku opozicije i onima koji nisu birali da svoje probleme rešavaju povijajući se pred Vučićem i gazeći svoja predizborna obećanja", rekao je Tadić.

Lider SDS-a je govorio i o lideru DJB Saši Raduloviću, za kojeg je rekao da "deli lekcije opoziciji, a zaboravlja da je do juče bio Vučićev ministar i glasao za njegovu politiku".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.