Tadić: Ne obećavam kule i gradove, obećavam posao (VIDEO)

Izvor: S media, 02.Apr.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ne obećavam kule i gradove, obećavam posao (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić poručio je večeras na predizbornom skupu liste "Izbor za bolji život" da ne želi da građanima obećava kule i gradove, ali da se obavezuje da će nastaviti da bude ambasador srpske privrede kako bi svako u Srbiji ko želi da radi dobio posao.

"Vi birate - ako izaberete da idemo dalje ovim putem, ja sam tu. Uvek ću da dođem da se pogledamo u oči. Nemojte da započeto prekinemo, da ne bismo ostavili Srbiju kao nezavršenu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kuću", rekao je Tadić obraćajući se građanima u centru Bele Palanke.

U opštini u kojoj prema statistikama ima oko dve i po hiljade nezaposlenih Tadić je istakao da se više ne sme dozvoliti da oni koji ne žele da rade a nudi im se posao budu socijalni slučajevi, ali da je obaveza države da svakome ko želi da radi obebedi posao.

Pozvavši građane da se na predstojećim izborima opredele za nastavak puta ka EU, Tadić je objasnio da je to jedini put koji nudi izvesnost i da bi svaki drugi izbor značio da Srbija ostaje nezavršena kuća.

Naredna Vlada Srbije, kako je rekao, mora da bude što pre formirana i da donese nove mere koje će biti u kontinuietu sa poslednjim merama sadašnje vlade kako bi strani investitori nastavili da ulažu u Srbiju. "Sedenje kod kuće i pričanje o večnoj neutralnosti i nacionalnom ponosu je besplodno jer nema ponosa bez radnih mesta", rekao je Tadić, i dodao da će učiniti sve kako bi i u opštinu Bela Palanka doveo jednog velikog stranog investitora.

Tadić je rekao da je sticanje statusa kandidata za članstvo u EU bilo veliki politički iskorak za Srbiju, i da je sada neophodan kontinuitet državne politike kako bi se taj događaj materijalizovao i na polju ekonomije, za šta postoji velika šansa jer interesovanje investitora za ulaganje u Srbiju raste.

"Znam da su mnogi ozlojađeni i ljuti, ali nismo mogli da uradimo sve. Uradili so više nego bilo ko pre nas", istakao je Tadić.

On je zahvalio građanima koji su na skup u centru Bele Palanke došli sa decom i rekao da mu je tim činom ukazana posebna čast i da to shvata kao poruku poverenja u njegovu želju da deci i mladima u Srbiji osigura bolju i prosperitetniju budućnost.

Kao najvažnije ciljeve liste "Izbor za bolji život" Tadić je naveo obezbeđivanje makroekonomske stabilnosti, podršku malim i srednjim preduzećima, investicije u infrastrukturu i poljoprivredu, dovođenje stranih ivestitora i pospešivanje nataliteta.

Na skupu je govorio i predsednik Opštinskog odbora DS Bela Palanka Goran Miljković koji je naveo da je u toj opštini formirana industrijska zona površine 30 hektara, i da je sada potrebno da u njoj niknu preduzeća koja bi mlade zadržala u ovom delu Srbije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.