Tadić: NDS alternativa i vlasti i opoziciji

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: NDS alternativa i vlasti i opoziciji

Nova demokratska stranka jedina je alternativa i vlasti i opoziciji, poručio je Boris Tadić na konstitutivnoj sednici te partije. Govoreći o razlozima za napuštanje DS-a, Tadić je rekao da ne želi da učestvuje na listi sa onima koji su obezbeđivali dobit tajkunima i sa onima koji su cepali novine.

U Srbiji trenutno imamo lošu vlast i još goru opoziciju, rekao je lider Nove demokratske stranke Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tadić na konstututivnoj sednici te stranke u Nišu, poručivši da je NDS jedina alternativa i jednima i drugima.

Napominjujući da NDS očekuje pobedu na predstojećim izborima, Tadić je rekao da su osnovni ciljevi te stranke rešavanje problema nezaposlenosti i siromaštva i obezbeđivanje socijalne sigurnosti građana.

"Trideset odsto mladih živi sa potpuno izvesnom siromašnom budućnošću, ista situacija je i sa četvrtinom ukupnog stanovništva, a prosečna plata realno pada dva odsto godišnje. Mi hoćemo tome da stanemo na put i zato se ja vraćam u dnevnu politiku", rekao je Tadić na konstitutivnoj sednici u Narodnom pozorištu.

Govoreći o razlozima za napuštanje DS, Tadić je rekao da ne želi da učestvuje na listi sa onima koji su obezbeđivali dobit tajkunima i sa onima koji su cepali novine.

"Ja mogu da se ne slažem sa pisanjem medija, ali smatram da cepanje novina vodi cepanju knjiga i ja sa takvom politikom nemam ništa zajedničko", rekao je Tadić, navodeći da se osim toga, ne slaže i sa politikom belih listića, smatrajući da je to u prošlosti bila laž.

"U demokratiji nema belih listića, jer ako ne izađete na izbore, vi ste se, takođe, opredelili", objasnio je Tadić u izjavi novinarima nakon sednice.

Na pitanje zašto je konstitutivna sednica NDS održana u Nišu, Tadić je rekao da je Niš jedan od gradova kome je potrebna energija za razvoj, da ljudima u tom gradu nije obezbeđena pomoć koja im je pripadala i da on oseća poseban dug prema Nišu.

Konstitutivnoj sednici su, osim Tadića, prisustvovali i nekadašnji članovi DS-a sa juga Srbije, akademik i bivši ambasador u BiH Ninoslav Stojadinović, doskorašnji predsednik gradskog odbora DS u Nišu Dragoslav Ćirković, kao i članovi NDS iz Prokuplja, Bele Palanke, Kuršumlije, Babušnice i Lebana.

Ističući da mu je čast što je prvi govornik na prvoj sednici NDS, Stojadinović je rekao da su "mnogi smatrali da je misija DS završena".

"Međutim, Srbiji je i dalje potrebna lokomotiva razvoja, sadašnji vrh DS nema taj kapacitet, ali zato je tu NDS koja donosi novi početak i otvorena je za članove DS i one koji to nikada nisu bili", rekao je Stojadinović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.