Tadić: Mladić je uhapšen, na potezu je EU!

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Mladić je uhapšen, na potezu je EU!

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Briselu da je Srbija hapšenjem Ratka Mladića dokazala da se drži svoje reči i da je sada na Evropskoj uniji da dokaže to isto.

Tadić je dodao da je Srbija spremna da počne predpristupne pregovore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << EU i da bi Eu trebalo da iskoristi sadašnju priliku, koja je veća nego ikada.

Tadić: Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova

Kandidatura za EU sigurna, kao i datum početka pregovora

Tadić danas završava posetu Briselu

On je rekao da Srbija ima kapaciteta za konstruktivnu i ključnu ulogu u rešavanju svih problema u regionu, uključujući i kosovski. Tadić je rekao da je održivo rešenje može biti jedino ono koje svi prihvataju i da se Srbi i Albanci moraju pomiriti.

On je rekao da je ohrabren do sada ostvarenim napretkom u dijalogu Beograda i Prištine i napomenuo da Srbija, za razliku od nekih koji hoće brza rešenja, traga za rešenjima koja će trajati.

Tadić je podsetio da je Srbija do sada uhapsila i izručila Haškom tribunalu 45 optuženika i istakao da će Srbija uhapsiti i jedinog preostalog haškog begunca Gorana Hadžića.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.