Tadić: Država će sprečiti pretnje

Izvor: B92, 17.Feb.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Država će sprečiti pretnje

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Boris Tadić poručio je da će država stati na put svakom ko preti i pokušava da ugrožava bezbednost građana Srbije.

Na pretnje novinarima, predstavnicima civilnog sektora i nacionalnim manjinama, reagovao je i šef države Boris Tadić.

"Srbija nikada nije bila i nikada neće biti zemlja šovinizma, nacionalne netrpeljivosti i govora mržnje. Zbog toga su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za zvaku osudu i verbalni napadi na Aidu Ćorović, kao i napadi i pretnje upućene autorima emisije Insajder TV B92", istakao je on.

Predsednik Srbije je osudio i skrvnavljenje spomenika Šabanu Bajramoviću u Nišu i ispisivanje antiromskih poruka.

Svi građani Srbije, bez obzira da li su Romi, Jevreji, Bošnjaci ili pripadnici ma kog drugog naroda, i bez obzira kojim se poslom bavili, moraju uživati zaštitu nadležnih državnih organa, a svakoj pretnji i pokušaju ugrožavanja bezbednosti država će stati na put, rekao je predsednik Srbije.

Kako B92 saznaje, Tadić će sutra razgovarati sa Aidom Ćorović.

Na pretnje "Insajderu" i TV B92 reagovao je i opštinski odbor Demokratske stranke Lazarevac koji je osudio lepljenje plakata i umrlica za RTV B92.

Odbor DS-a apelovao je na MUP da hitno pronađe i kazni odgovorne za ta dela i "tako spere ljagu sa građana Lazarevca i svih radnika MUP koji su prozvani u medijima zbog činjenice da se veliki broj umrlica nalazi u neposrednoj blizini zgrade MUP Lazarevac", stoji u saopštenju DS-a.

Posle emitovanja emisije "Insajder: Prevara veka", koja otkriva brojne zloupotrebe u rudarskom basenu Kolubara, Lazarevac je osvanuo oblepljen umrlicama B92 i plakatima kojima se poziva na linč novinara. Na našem sajtu možete pronaći transkripte prvog, drugog i trećeg serijala "Prevara veka".

S druge strane, na tekst direktorke nevladine organizacije Urban In Aide Ćorović u dnevnom listu "Danas” o tome kako je masovna pojava u Sandžaku u poslednje vreme nošenje hidžaba ili marame zapravo u funkciji jedne političke opcije koju predvodi muftija Zukorlić, oštrim tekstom koji je pun ličnih uvreda, diskvalifikacija i otvorenih pretnji, reagovao je Muslimanski omladinski klub.

Uvreda nije pošteđen ni pokojni velikan romske muzike Šaban Bajramović. Na postamentu njegovog spomenika u Nišu osvanuo je rasistički grafit.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.