Tadić:Dani pred nama od ključne važnosti

Izvor: Politika, 30.Maj.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Dani pred nama od ključne važnosti

BEOGRAD – Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da se vodi legalna borba za formiranje skupštinske većine i da su zato dani koji predstoje od ključne važnosti .

„Dane ispred nas ne možemo odvojiti od onoga što je bilo. Moramo da vidimo s kim ćemo u vladu, kao i s kim ćemo formirati lokalne administracije imajući u vidu interes građana”, rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora DS.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka čini >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svaki napor oko postavljanja ciljeva buduće vlade, što, kako je rekao, ne znači da druge stranke ne pokušavaju da formiraju većinu u kojoj „DS neće sigurno učestvovati”.

On je naglasio da demokrate ne odustaju, da su to obećali građanima i kao dva ključna cilja buduće vlade najavio borbu protiv siromaštva, nezaposlenosti i borbu protiv korupcije.

Tadić je rekao da će rezultati izbora biti dobri ukoliko DS bude u stanju da formira parlamentarnu većinu. Ukoliko neko drugi bude formirao vladu put Srbije u EU neće biti izvestan, naglasio je Tadić i poručio da su pred demokratama teške odluke, da je situacija u zemlji teška , ali ne i katastrofalna kako to neko želi da prikaže.

-------------------------------

Tadić spreman da preuzme odgovornost, ako je i DS preuzme

Predsednik DS Boris Tadić izjavio je danas da spreman da preuzme odgovornost za vođenje vlade ukoliko DS na svim nivoima vlasti preuzme odgovornost i svom snagom stane iza njega.

Tadoić je rekao da je za demokrate moguće formiranje vladu samo sa onima koji su spremni da dele i dobro i zlo i koji nemaju rezervnu politiku.

Demokratska stanka nema nameru da formira vladu sa strankama koje nisu sa iskrenošću učestvovale u aktuelnoj vladi Srbije i koje nisu bile spremne da u njoj podele i dobro i zlo, rekao Tadić je na sednici Glavnim odborom DS u centru „Sava” govoreći o izboru partnera koji će uz tu stranku i koaliciju SPS-PUPS-JS formirati buduću vladu.

Tadić je ponovio da je sasvim sigurno neće formirati ni sa SNS i DS S, a da će odmah nakon sednice Glavnog odbora, ako dobije podršku članova, ući u pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima.

„To sam rekao pre izbora i to ponavljam i nakon izbora. Demokratska stranka ući će u vladu sa strankama bliske orijentacije i nema kompromisa oko evropskih integracija, kvaliteta makroekonomske politike, štednje gde je to potrebno na nivou države, a ne građana”, rekao je Tadić.

---------------------------------

Biće konsekvenci i promena u DS

Lider Demokratske stranke Boris Tadić najavio je danas da će biti analizirani rezultati proteklih izbora i da će kao posledica toga biti konsekvenci i promena unutar te stranke.

„Biće vremena da analiziramo rezultate, da vidimo ko je doprinosio, a ko nije, biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim biće konsekvenci i promena u Demokratskoj stranci” poručio je Tadić na sednici Glavnog odbora stranke.

On je članove Glavnog odbora podsetio da su promene i reforme ideologija stranke i da su neophodne i za društvo i za stranku i od njih se ne može odustati dok se ne privedu kraju.

Tanjug

objavljeno: 30.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Legalna borba za skupštinsku većinu

Izvor: Akter, 30.Maj.2012

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da se vodi legalna borba za formiranje skupštinske većine i da su zato dani koji predstoje od ključne važnosti

Nastavak na Akter...

Tabaković za RTV: Čekamo one koji tvrde da imaju većinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2012, 19:17

BEOGRAD -..Srpska napredna stranka nije odustala od formiranja vlade, već strpljivo čeka, ne otežavajući dogovore onih koji tvrde da imaju većinu, izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine zamenica šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Jorgovanka Tabaković...Tabakovićeva je, gostujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.