Požar na manevrima u Šabli

Izvor: Beta, 26.Avg.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na manevrima u Šabli

ŠABLA, 26. avgusta 2011. (Beta) - Na zajedničkoj vojnoj vežbi bugarske i srpske vojske u blizini Šable na obali Crnog mora, kojoj su prisustvovali srpski predsednik Boris Tadić i bugarski premijer Bojko Borisov, izbio je požar, koji je, ipak, ubrzo ugašen.

Kako prenose neki bugarski mediji, požar je izazvan prilikom ispaljivanja raketa, ali je brzo ugašen i vežbe su nastavljene.

Tadić i Borisov, kao i ministri odbrane dve zemlje Dragan Šutanovac i Aniu Angelov, prisustvovali su u petak poslednjem danu trodnevnih zajedničkih protiv vazdušnih vojnih vežbi vojski dve zemlje u Šabli.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da zajednička vežba vojski Bugarske i Srbije održana u tom bugarskom gradu svedoči o bliskim odnosima dve zemlje. "Želim da se zahvalim premijeru (Bugarske) Bojku Borisovu i ministru odbrane Aniuu Angelovu za mogućnost izvodjenja zajedničke vojne vežbe vojski Bugarske i Srbije", rekao je Tadić posle taktičkih vežbi "Jesen 2011", održane na poligonu u Šabli, preneo je bugarski radio Fokus.

Tadić je, rekavši da ta vežba ukazuje na jačanje odnosa vojski dve zemlje, čestitao Bugarskoj i Srbiji na odličnim rezultatim ostvarenim tokom trodnevnih manevara.

Zajednička vežba pripadnika Bugarske armije i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije odvija se drugu godinu zaredom.

..
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbio manji požar na vojnoj vežbi na kojoj su bili Tadić i Borisov

Izvor: Blic, 26.Avg.2011

ŠABLA - Na zajedničkoj vojnoj vežbi bugarske i srpske vojske u blizini Šable na obali Crnog mora, kojoj su prisustvovali srpski predsednik Boris Tadić i bugarski premijer Bojko Borisov, izbio je požar, koji je, ipak, ubrzo ugašen. ..Kako prenose neki bugarski mediji, požar je izazvan prilikom...

Nastavak na Blic...

Požar na manevrima u Šabli

Izvor: NaDlanu.com, 26.Avg.2011

Na zajedničkoj vojnoj vežbi bugarske i srpske vojske u blizini Šable na obali Crnog mora, kojoj su prisustvovali srpski predsednik Boris Tadić i bugarski premijer Bojko Borisov, izbio je požar, koji je, ipak, ubrzo ugašen... Kako prenose neki bugarski mediji, požar je izazvan prilikom ispaljivanja...

Nastavak na NaDlanu.com...

Boris Tadić na zajedničkoj vojnoj vežbi bugarske i srpske vojske

Izvor: Danas, 26.Avg.2011

Na zajedničkoj vojnoj vežbi bugarske i srpske vojske u blizini Šable na obali Crnog mora, kojoj su prisustvovali srpski predsednik Boris Tadić i bugarski premijer Bojko Borisov, izbio je požar, koji je, ipak, ubrzo ugašen. Kako prenose neki bugarski mediji, požar je izazvan prilikom ispaljivanja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.