TADIĆ I ĆIRIĆ OBILAZE LEONI U PROKUPLJU

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ I ĆIRIĆ OBILAZE "LEONI" U PROKUPLJU

PROKUPLJE - Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić boraviće danas u Prokuplju, gde će obići fabriku automobilskih delova ""Leoni"" i prisustvovati otvaranju nove proizvodne hale.

Predsednik Tadić i ministar Ćirić sastaće se sa predstavnicima fabrike "Leoni", a posle toga će se obratiti medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Po završetku konferencije za novinare, predsednik Srbije će se prošetati centrom Prokuplja i razgovarati sa građanima.

Ministarstvo ekonomije je u okviru programa za podsticanje direktnih investicija, koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), firmi "Leoni" odobrilo 6,5 miliona evra, odnosno 5.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

"Leoni" trenutno u Srbiji zapošljava 940 od planiranih 1.300 radnika, dok ukupna investicija ove firme do sada iznosi oko sedam od planiranih 10 miliona evra.

Osnovna delatnost je proizvodnja kablova za autoindustriju, dok će jedinica u Prokuplju proizvoditi za nemačku kompaniju za proizvodnju automobila BMW.

Nemačko privredno društvo "Leoni", koje je u Srbiji od 2009, trenutno zapošljava oko 51.000 radnika u 35 zemalja širom sveta, ostvarujući godišnju prodaju od oko tri milijarde evra.

"Leoni Wiring Systems Southeast" planira da u 2012. godini u Srbiji ostvari proizvodnju od oko 43 miliona evra, od čega će 100 odsto biti namenjeno izvozu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.