Sutra sastanak Cvetkovića i Kosorove

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak Cvetkovića i Kosorove

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković sastaće se sutra u Beogradu sa premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za odnose sa medijima.

Kako je saopšteno, dvoje premijera će se posle razgovora obratiti novinarima.

Predsednica Hrvatske Vlade dolazi u Beograd posle trojnog susreta u Smederevu, koji će takođe biti održan sutra.

Domaćin ovog skupa je predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Boris Tadić, a u razgovorima će učestvovati i slovenački premijer Borut Pahor.

Iz hrvatske Vlade danas je saopšteno i da će se Jadranka Kosor u hrvatskoj ambasadi u Beogradu sastati sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

Stefanović: O važnim pitanjima do kraja godine

Agim Čeku novi predsednik Kosova?

Besplatno razgledanje antičkog Beograda

Hrvatska štampa objavila je juče da se poseta premijerke Beogradu priprema duže vreme i da je procenjeno da je dobar trenutak da do sastanka dođe odmah nakon trojnog susreta u Smederevu.

Prema pisanju zagrebačkog "Vijesnika", premijeri dve zemlje razgovaraće o otvorenim pitanjima, a prema saznanjima lista, i o uspostavljanju mehanizama za procesuiranje ratnih zločina, kako se, navodi hrvatski list, više ne bi događali slučajevi poput onog sa Tihomirom Purdom.

Dnevnik piše kako je upravo ovaj slučaj usporio normalizaciju odnosa Zagreba i Beograda, ali da bi razgovori Kosor i Cvetkovića trebalo da rezultiraju dogovorom o tome da se ovakvi slučajevi ne ponavljaju.

List navodi da će na dnevnom redu sastanka Kosor - Cvetković biti i pitanje nestalih, kao i inicijativa za donatorsku konferenciju, o čemu je bilo reči tokom Tadićeve zvanične posete Zagrebu, novembra prošle godine.

Među temama, navodi "Vijesnik", biće i pitanje granica, sukcesije, a želja i jedne i druge strane je da se konkretizuju dogovori koji bi vodili iskoracima i napretku.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.