Šutanovac najavio tužbu protiv Gašića

Izvor: Press, 08.Feb.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac najavio tužbu protiv Gašića

Dragan Šutanovac, poslanik DS i bivši ministar odbrane, poručio je da će tužiti svog naslednika Bratislava Gašića zbog optužbi da je prisluškivao Borisa Tadića i svoje stranačke kolege.
On je pozvao i državne organe da reaguju jer, kako tvrdi, Gašić je u intervjuu za današnji Kurir izneo i optužbe koje "direktno zadiru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u nacionalnu bezbednost".
"Smatram da je izuzetno neodgovorno, neozbiljno i štetno razgovarati o sistemu državne bezbednosti i zaštiti interesa građana Srbije na način na koji to uporno radi ministar odbrane Gašić. Optužbe koje je protiv mene, a posredno i službi bezbednosti, izneo su potpuno neistinite i ministar Gašić će morati da ih dokaže na sudu", rekao je Šutanovac za Kurir i dodao:
"Imajući u vidu da optužbe zadiru direktno u nacionalnu bezbednost kao i u rad službi bezbednosti, očekujem, u skladu sa zakonom, brzu reakciju nadležnih državnih organa uključujući VBA i BIA, kao i reakciju tadašnjih načelnika i zamenika načelnika tih agencija.

Gašić je rekao da je "između ostalih", Šutanovac prisluškivao svoje saborce". A na pitanje da li mu je na meti bio i tadašnji šef Boris Tadić, rekao je:
"Mnogi s kojima se Šutanovac druži. Mislim da o Tadiću zna sve i ništ aviše neću da kažem o tome. Ministar odbrane je optužio svog prethodnika i da je u vreme svog mandata kupio aparat za prisluškivanje od 1,36 miliona evra.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS odbacuje Gašićeve optužbe na račun Šutanovca

Izvor: RTS, 08.Feb.2015

Demokrtska stranka saopštava da ministar odbrane Bratislav Gašić u "neuspešnim pokušajima da opravda svoje skandalozno, nestručno, neodgovorno i nadmeno ponašanje koje se ničim ne može opravdati, odlazi korak dalje u najnovijim optužbama na račun poslanika DS-a i bivšeg ministra odbrane...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.