Spremni za novu etapu odnosa

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremni za novu etapu odnosa

Banjaluka -- Predsednik Srbije i bošnjački član Predsedništva BiH sastali se u Banjaluci i poručili da prijateljski razgovor otvara novu etapu odnosa Beograda i Sarajeva.

Tadić i Izetbegović prisustvovali su dodeli nagrade za ličnost godine, koju su banjalučke "Nezavisne novine" dodelile hrvatskom predsedniku Ivi Josipoviću.

Prema rečima Borisa Tadića, otvorena pitanja dve zemlje je potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešavati i pre zvaničnih poseta, a Bakir Izetbegović je ocenio da je u regionu na delu "sazrevanje među narodima za bolje odnose".

"Očekujem od BIH da poštuje integritet Srbije, govorili smo o prijateljskim odnosima, govoli smo o tome da treba rešavati probleme među tri naroda koji postoje u BiH, na prostoru čitavog Balkana, jer ti narodi - Srbi, Hrvati i Bošnjaci, ne žive samo u BiH, nego i u Hrvatskoj i u Srbiji", rekao je Tadić u Banjaluci.

Bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, istakao je da je došlo vreme da se ide ka normalizaciji stanja u regionu i ka boljem životu.

"Narodi su zreli za jedne bolje odnose i srećom, desilo se vreme kada su i pogodne ličnosti prisutne u regionu i mislim da ćemo ubrzano krenuti ka normalizaciji stanja, ka jednom boljem životu, a jednoj boljoj budućnosti", rekao je on.

Povod za susret predsednika Srbije i bošnjačkog člana Predsedništva BiH bila je svečanost povodom dodele nagrade za ličnost godine, koju su banjalučke "Nezavisne novine" dodelile predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću. Osim Josipovića, Tadića i Izetbegovića, svečanosti je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorada Dodika, koji je bio kao domaćin kao i predsednik Crne Gore Filip Vujanović. O tome u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.