Sa Kuvajtom Sporazum o odbrani

Izvor: B92, 09.Apr.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Kuvajtom Sporazum o odbrani

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da će delegacija Srbije potpisati Sporazum o saradnji sa Kuvajtom u oblasti odbrane.

Šutanovac će biti u državnoj delegaciji koju će, tokom dvodnevne posete Kuvajtu, 10. i 11. aprila predvoditi predsednik Srbije Boris Tadić.

Šutanovac je rekao Tanjugu da će taj sporazum omogućiti "i dalju saradnju dve vojske i ono što je još važnije saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u oblasti odbrambene industrije".

"Smatramo da imamo kvalitet da nastavimo saradnju ne bi li dobili posao koji se tiče remonta i modrernizacije tenkova koje je bivša Jugoslavija izvezla Kuvajtu i koji su i danas u upotrebi", rekao je on.

Šutanovac je naveo i da smo prezentovali naše mogućnosti "i očekujemo da ovaj korak praktično bude jedan novi korak u konačnom dobijanju tog posla" - remonta i modernizacije 149 tenkova model T-84.

"To su tenkovi koje je u to vreme radila bukvalno cela bivša Jugoslavija a danas remont može da uradi Srbija uz pomoć odbrambenih industrija Rusija i Francuske", rekao je on.

Šutanovac je naveo i da "ukoliko na tržišnom principu budu ponuđeni i izvođači iz Slovenije i Hrvatske rado ćemo raditi sa željom da budemo integrator odbrambenih industrija cele bivšu Jugoslavije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragan Šutanovac: Idući tjedan potpis ugovora s Kuvajtom o remontu tenkova

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Apr.2011

BEOGRAD - Ministar obrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da će Srbija potpisati Sporazum o saradnji sa Kuvajtom u području obrane, u okviru posjete državne delegacije toj zemlji, 10. i 11. travnja, koju će predvoditi predsjednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na SEEbiz.eu...

SRBIJA SPREMNA ZA POTPIS NA REMONT KUVAJTSKIH TENKOVA

Izvor: Kurir, 09.Apr.2011

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da će Srbija potpisati Sporazum o saradnji sa Kuvajtom u oblasti odbrane, u okviru posete državne delegacije toj zemlji, 10. i 11. aprila, koju će predvoditi predsednik Srbije Boris Tadić...Šutanovac je rekao da će taj sporazum omogućiti...

Nastavak na Kurir...

Kriza nas opet spaja

Izvor: Politika, 09.Apr.2011

Ponovno udruživanje firmi iz nekada zajedničke države zarad nastupa na trećim tržištima, kažu ekonomisti, treba tumačiti kao nalog zdrave ekonomije..Predsednik Srbije Boris Tadić boraviće danas i sutra (nedelja i ponedeljak) u poseti Kuvajtu tokom koje bi trebalo da bude potpisan i sporazum...

Nastavak na Politika...

Tenk T-84 ponovo u srpskim rukama

Izvor: Press, 10.Apr.2011, 00:01

U okviru posete državne delegacije Kuvajtu, koju će predvoditi predsednik Srbije Boris Tadić, Srbija će potpisati sporazum o saradnji sa tom zemljom u oblasti odbrane, saopštio je ministar odbrane Dragan Šutanovac

Nastavak na Press...

Srbija spremna za potpis na remont kuvajtskih tenkova

Izvor: Glas javnosti, 10.Apr.2011

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da će Srbija potpisati Sporazum o saradnji sa Kuvajtom u oblasti odbrane, u okviru posete državne delegacije toj zemlji, 10. i 11. aprila, koju će predvoditi predsednik Srbije Boris Tadić...Šutanovac je rekao da će taj sporazum omogućiti...

Nastavak na Glas javnosti...

Miroslav Zdravković: Srbija u veljači nakon 19 godina imala veći izvoz od Hrvatske

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Apr.2011

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić boravit će danas i sutra u posjeti Kuvajtu tokom koje bi trebao biti potpisan i sporazum o remontu tenkova proizvedenih u bivšoj SFRJ.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.