SPO pozvao političare na odgovornost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO pozvao političare na odgovornost

BEOGRAD - Srpski pokret obnove (SPO) osudio je danas pretnje čelnika Srpske radikalne stranke predsedniku Srbije Borisu Tadiću i najnovije napade na novinare na protestima koje ta stranka organizuje zbog hapšenja Radovana Karadžića i pozvao političare na odgovornost u javnim nastupima.

U izjavi dostavljenoj Beti direktor SPO-a i poslanik Aleksandar Jugović založio se za poštovanje vrhunskih načela demokratije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slobode medija i poštovanje instituicije predsednika države.

Navodeći da u SPO-u najbolje znaju šta znači biti žrtva, Jugović je upozorio neodgovorne političare da povedu računa o jeziku kojim se služe i naglasio da je u ovom trenutku svaka pogrešno izgovorena reč "tepmirana bomba".

"Sloboda govora ne dozvoljava poziv na politički progon, dosta je Srbiji Ibarske, Budve, Fruške gore", istakao je Jugović i dodao da je narod Srbije na izborima 11. maja rekao da je "taj period istorija, proslost, a oni koji žele ponovo da žive devedesete ne rade ni za narod ni za državu".

On je podsetio da su čelnici SRS-a izjavljivali da im nije žao Slavka Ćuruvije, pa neposredno pred ubistvo Zorana Đinđića da je i Tito ima problema sa nogom pred smrt i najavljivali da će preispitati presude da li je Milorad Ulemek Legija ubica.

"Mislio sam posle toga da nas od čelnih ljudi SRS-a ništa ne može iznenaditi, ali izjava narodne poslanice Vjerice Radete je šokantna", rekao je Jugović.

Radeta je juče na konferenciji za novinare "podsetila Tadića da se u Srbiji izdaja nikada nije praštala".

"Ne pretimo, ali upozoravamo na prokletvstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo. Podsećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića. Bog kažnjava do sedmog kolena i o tome bi trebalo da vode računa", rekla je Radeta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP i SDU osudile pretnje izrečene na konferenciji SRS

Izvor: Kurir, 26.Jul.2008

BEOGRAD, 26. jula 2008. (Beta) - Liberalno demokratska patrija (LDP) i Socijaldemokratska unija (SDU) najoštrije su danas osudile pretnje smrću najvišim državnim organima koje su izrečene na konferenciji Srpske radikalne stranke (SRS). LDP navodi da bi na izjavu poslanice SRS Vjerice Radete kojom...

Nastavak na Kurir...

"Svesrpski sabor" 27. jula u 19h u organizaciji SRS

Izvor: Kurir, 26.Jul.2008

BEOGRAD, 26. JULA (SRNA) - Srpska radikalna stranka (SRS) održaće utorak, 29. jula, u Beogradu protest pod nazivom "Svesrpski sabor" povodom hapšenja Radovana Karadžića i protiv, kako su najavili, izdajničkog i diktatorskog režima Borisa Tadića. Funkcioner radikala Nemanja Šarović rekao je...

Nastavak na Kurir...

Osuda govora mržnje

Izvor: RTS, 26.Jul.2008

Politički analitičari upozoravaju da je svaki vid pretnje agresijom krivično delo. Složni su i u oceni da na pretnje i govor mržnje treba da reaguje pravosuđe. .Politički analitičar Milan Nikolić ocenio je danas da je to što se dešava na protestima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.