Roćen: Zajednička diplomatska predstavništva kasnije

Izvor: Studio B, 27.Nov.2010, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roćen: Zajednička diplomatska predstavništva kasnije

Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen ocenio da je ideja predsednika Srbije Borisa Tadića o zajedničkim diplomatsko-koznularnim predstavništavima "dobrodošla", ali kada Srbija i Crna Gora dostignu nivo saradnje kakav imaju zemlje Skandinavije.

"Crna Gora i Srbija teže skandinavskom modelu uspostavljanja odnosa. Kada dostignemo taj nivo, verovatno će i ta ideja biti dobrodošla", kazao je Roćen novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Budvi i dodao da "iskreno veruje" da Tadić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović "rade u tom pravcu".

Tadić se prilikom nedavne posete Crnoj Gori založio da dve zemlje razmotre mogućnost izgradnje zajedničkih diplomatsko-konzularnih predstavništava, po skandinavskom modelu, "tamo gde je to moguće, kako bi se s minimumom troškova postigli maksimalni efekti".

Prema Roćenovim rečima, svaka ideja i inicijativa koja vodi ka jačanju odnosa Crne Gore sa Srbijom, kao i drugim zemljama regiona, uvek je dobrodošla.

"Isto mislim i za inicijativu predsednika Srbije Borisa Tadića, o takozvanom skandinavskom modelu predstavljanja u inostranstvu", kazao je šef crnogorske diplomatije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.