Radikali: Otkazati gostoprimstvo Euleksu!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali: Otkazati gostoprimstvo Euleksu!

Srbija treba da, povodom današnje eksplozije u Kosovskoj Mitrovicu, u kojoj je ubijena jedna a ranjeno 11 osoba, traži hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN i da Euleksu otkaže gostoprimstvo, smatra šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović. Radikali su osudili i izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbija neće reagovati na bombaški napad u Kosovskoj Mitrovici.

Sada više nema apsolutno nikakve dileme da je „uloga Euleksa, u skladu sa planom Martija Ahtisarija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se učini sve i stvore uslovi kako bi Kosmet bio nezavisna država", rekao je on.

Todorović smatra da je sve unapred planirano i iscenirano "da bi Euleks navodno dobio razloge, kako bi se sever Pokrajine stavio pod kontrolu Prištine".

On je rekao da je SRS upozoravao "da se čini istorijska greška prihvatanjem misije Euleks i da će to dodatno značiti udaljavanje Kosova i Metohije od Srbije".

Ima vremena da se "ta greška ispravi", rekao je Todorović i dodao da posle ovog incidenta Srbija treba "hitno" da zatraži od Saveta bezbednosti "da se Misija UN vrati na Kosovo i Metohiju, a Euleksu otkazati gostoprimstvo i da se vrati odande odakle je došao".

Radikali su danas osudili i izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbija neće reagovati na bombaški napad u Kosovskoj Mitrovici, podsećajući da Vlada i predsednik Srbije imaju ustavnu obavezu da zaštite građane Srbije na celoj njenoj teritoriji.

"Vlada i predsednik Srbije imaju ustavnu obavezu da zaštite građane Srbije na celoj njenoj teritoriji. Umesto toga, režim šalje jasnu poruku da se odriče južne srpske pokrajine", navodi se u saopštenju radikala.

Posle ovog napada, u kojem je jedna osoba poginula, a 11 povređeno, potpuno je nezamislivo da Euleks i dalje bude prisutan na Kosovu i Metohiji, upozorila je SRS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Savet za nacionalnu bezbednosti: Za teroristički napad odgovorni albanski separatisti i Fejt

Izvor: Danas, 02.Jul.2010

Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici bombaški napad u severnom delu Kosovske Mitrovice, u kome je jedna osoba poginula a jedanaest ranjeno, okarakterisao kao teroristički akt albanskih separatista, i ocenio da objektivnu odgovornost za taj čin snosi šef Međunarodne civilne kancelarije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.