Prezentacija Nacrta prostornog plana Srbije

Izvor: S media, 04.Jun.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prezentacija Nacrta prostornog plana Srbije

Danas je održana svečana prezentacija Nacrta prostornog plana Republike Srbije 2010. – 2014. godine. Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji (EU) i njena ključna uloga na Zapadnom Balkanu koncipirani su u Nacrtu prostornog plana Srbije.

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je da je prostorni plan globalni, politički, ekonomski značajan za Srbiju.



- Bez prostornog plana ne možemo krenuti u rešavanje nijednog problema. Moramo učiniti napor da nadoknadimo ono što je propušteno u proteklih dvadeset godina, da napravimo intervenciju u prostor i izgradimo infrastrukturu", rekao je Tadić na prezentaciji.


Plan prostornog razvoja Srbije, reforme svih struktura društva, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, objasnio je Tadić, deo su celovite zamisli i jasne strategije razvoja Srbije, koja se ove godine ponovo "nalazi na prelomnici".

"Ako budemo koncentrisani, radili sa planom i optimizmom, naravno i sa našom tipičnom srpskom balkanskom improvizacijom, koja daje novi kvalitet, a realizujemo sve ovo što jesmo zamislili... mi ćemo ostvariti 2021. godine zbilja jedno nezavisno društvo, integrisano u EU, u region, društvo koje vodi računa o svojim interesima", rekao je Tadić.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić istakao je da će donošenje Nacrta prostornog plana Republike Srbije dovesti red u zemlji.

Dulić izjavio da će do kraja sledeće godine 100 odsto teritorije Srbije biti pokriveno potrebnim dokumentima, koji će omogućiti da se brzo dobije gradjevinska dozvola i da se tačno zna gde i šta može da se gradi.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i premijer Mirko Cvetković, potpredsednici Vlade Jovan Krkobabić i Božidar Đelić, Verica Kalanović ministarka za NIP-a, predsednik pokrainske vlade Bojan Pajtić, ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, Borislav Stojkov rukovodilac izrade plana i mnogi drugi.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Prostorni plan temelj razvoja

Izvor: RTS, 04.Jun.2010

Temelj razvoja Srbije biće njen prostorni plan, poručeno sa prezentacije Nacionalnog plana za prostorno planiranje. Predsednik Tadić istakao da u buduće ne sme biti improvizacije planova. Donošenje tog plana najvažniji korak u uvođenju reda u građevini i urbanizam u Srbiji, istakao Oliver Dulić...Na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.