Pretnje Tadiću shvatiti ozbiljno

Izvor: Glas javnosti, Beta, 13.Apr.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje Tadiću shvatiti ozbiljno

BEOGRAD - Poslanici vladajuće koalicije i opozicije ocenili su da su  pretnje upućene državnom vrhu ozbiljne i ukazuju da bi bezbednost predsednika Srbije Borisa Tadića i drugih funkcionera mogla da bude ugrožena.

Podsetimo, državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen obelodanio je da je bezbednost nekih visokih državnih funkcionera podignuta na najviši nivo zbog priprema kokainskog narkoklana Darka >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Šarića za odmazdu i likvidaciju nekoliko čelnika MUP-a, BIA i najviših državnih funkcionera.

Radisavljević veruje u  organe bezbednosti

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da veruje u organe koji su po zakonu dužni da osiguraju bezbednost svih građana, pa i "bezbednost specijalnog tužioca".

On je rekao da je na osnovu informacija i operativnih saznanja službi Srbije utvrđeno da su postojali već razrađeni planovi za likvidaciju nekoliko ljudi uključenih u istragu (protiv Šarićevog klana) i najviših državnih funkcionera, uključujući predsednika Srbije Borisa Tadića.

Zbog tih i sličnih informacija, bezbednost pojedinih funkcionera podignuta je na najviši nivo i oni se sada nalaze pod punim obezbeđenjem.

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan istakla je da te pretnje dovoljno govore o tome koliko su ugroženi oni koji vode državu, ali i koliko je država odlučna da se obračuna sa kriminalom.

- Pretnje su velike i ozbiljne, ali to ne znači da će neko zaustaviti državu da borbu protiv kriminala dovede do kraja. Važno je da javnost bude upoznata s veličinom borbe koja se vodi, opasnošću koja ne političarima, već građanima Srbije preti od organizovanog kriminala, prodavaca droge, narkokartela, od opasnosti za svako naše dete - rekla je Trivanova.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković smatra da su političari bezbedni, ali da ipak svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno.

 - Političari su bezbedni. Nije prvi put da se ovakve poruke šalju političarima, nažalost, jedna se obistinila kada je u pitanju Zoran Đinđić. Svaku poruku političari moraju da shvate ozbiljno - rekao je Marković.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović naveo je da je i ranije iznosio saznanja da postoje pretnje upućene samom vrhu države, ali da se o tome nikad nije razgovaralo na sednicama nadležnog skupštinskog odbora.

- Ministar policije i direktor BIA rekli su da nema problema, da je borba protiv kriminala u punom zamahu, da su građani sigurni, a odjednom se pojavi čovek koji ima arsenal oružja, opaše se eksplozivom i raznese se prilikom pokušaja hapšenja. Šta je sad sa policijom i bezbednosnim službama, koji su uspeli da otkriju šverc 2,5 tona kokaina. Kod nas je situacija izuzetno teška kada je u pitanju bezbednost, lična i imovinska, i kada su u pitanju institucije države. Još jedan problem je da li neko od strane vlasti, sa informacijama sa kojima raspolaže i činjenicama, sprečava da se neke stvari otkriju i tu je najveći problem - rekao je Todorović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.