Preokret u vladi samo uz dogovor

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Preokret u vladi samo uz dogovor"

Pančevo -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović kaže da "Preokret" želi da uđe u narednu vladu, ali samo ako može da radi poslove oko kojih dogovor bude postignut pre izbora.

Jovanović je na skupu u Pančevu poručio da ne želi ono na šta su svi navikli - da se posle izbora na političkoj buvljoj pijaci prave koalicije čiji je jedini cilj traganje za 126 poslanika.

"Zato tražim od (predsednika Srbije Borisa) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tadića i od (lidera naprednjaka Tomislava) Nikolića, i od svakog drugog nosioca izborne liste u ovoj kampanji, da izađe pred ljude i kaže istinu o poslu koji misli da radi u Srbiji posle 6. maja. Onda, od tih ljudi kojima tu istinu kaže treba da zatraži političku podršku. Mi se svojih istina ne plašimo", rekao je on, a prenosi LDP.

Kako je istakao, "Preokret" se ne ponaša kao druge stranke ili koalicije i ne skriva svoje ministre ili predsednike vlada.

Jovanović je rekao da na svim izbornim listama "Preokreta" ima dovoljno sposobnih za rešavanje kriza i poručio da je "došlo vreme da postavimo pitanje loše organizacije naše zemlje", jer je to je veoma važno pitanje.

On je istakao da su vojvođanski potencijali, koji se danas koriste isključivo za preživljavanje, resurs koji može da značajno doprinese modernizaciji Srbije, poslu o kom se oduvek priča i poslu koji nikad nije dovršen.

"Kroz taj proces modernizacije zemlje imamo davanje odgovora na pitanje efikasne, moderne vojvođanske autonomije. Redosled poteza je jasan - borba za modernizaciju Srbije kroz vrlo jasno iskazanu spremnost da se u tom procesu potpuno definiše pozicija Vojvodine u samoj Srbiji", naveo je lider LDP.

On je ocenio da će drugačije organizovano društvo do izražaja dovesti one potencijale koji su danas zapostavljeni.

"Problem je u tome što pominjanje vojvođanske autonomije i vojvođanskog problema u organizaciji same države, unapred osuđeno na neuspeh zato što nas dovodi u sukob s preostalim delom Srbije. Ono što zameram Demokratskoj stranci nije samo neuspeh u modernizaciji Srbije i Vojvodine nego i nespremnost da se leči naše zatrovano društvo", rekao je Jovanović.

Drugi na listi "Preokreta" Žarko Korać rekao je da su lutanja prethodne vlade bila zaista jedinstvena i da tako nešto ne sme da se ponovi nakon narednih izbora.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.