Postavljeni novi ambasadori Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljeni novi ambasadori Srbije

BEOGRAD - Ukazom predsednika Srbije Borisa Tadića postavljeno je četvoro novih ambasadora, objavljeno je u najnovijem broju Službenog glasnika.

Za novog ambasadora u Nemačkoj imenovan je profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković, dok je na dužnost ambasadora - šefa stalne misije Srbije pri Savetu Evrope u Strazburu postavljena dosadašnja direktorka sekcije za Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova Dragana Filipović.

Ukazom predsednika Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ambasadora - šefa stalne misije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku imenovan je Feodor Starčević, koji je obavljao funkciju direktora generalne direkcije za multilateralu u MIP-u.

Za ambasadora u Švajcarskoj postavljen je Milan St. Protić, objavljeno je u Službenom glasniku.

Sa mesta ambasadora Srbije u Luksemburgu opozvana je Milica Pejanović Đurišić, a na tu funkciju je na nerezidencijalnoj osnovi sa sedištem u Briselu, postavljen je ambasador naše zemlje u Belgiji Radomir Diklić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.