Počela kampanja: Stranke troše po pet miliona evra!

Izvor: Press, 20.Jan.2011, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela kampanja: Stranke troše po pet miliona evra!

Izborna kampanja za parlamentarne izbore, koje je predsednik Srbije i DS Boris Tadić najavio za mart sledeće godine, uveliko je počela
Partije organizuju štabove i medijske timove, pripremaju slogane i skupljaju novac za kampanju, koja će ih koštati od tri do pet miliona evra!
Programski direktor Cesida Đorđe Vuković kaže da se izborna kampanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ozbiljno zahuktava.
- Velike stranke imaju ozbiljne kampanje, što podrazumeva mitinge, promociju u medijima, stranačke materijale, bilborde, tribine... Procene kažu da to košta od tri do pet miliona evra. Ipak, skoro da sam siguran da nijedna stranka u ovoj kampanji neće igrati na kartu nerealnih obećanja. Znaju sad svi da su birači nezadovoljni, jer su ih već ranije slagali da će biti zaposleni, da će imati evropski standard, voziti se po putevima bez rupa i živeti u zemlji bez korupcije... - objašnjava Vuković. On pretpostavlja da će SNS zasnovati kampanju na kritikama vlasti, „za šta imati debelih argumenata, jer ova vlada nije mnogo uradila", a da će DS i njegovi partneri na drugoj strani nametati temu evropskih integracija na talasu dobijenog statusa kandidata, dok će DSS ostati dosledan Kosovu.
Potpredsednik DS-a Jelena Trivan kaže da kampanja nije ni blizu.
- U svakom trenutku smo infrastrukturno spremni da izađemo na izbore. Zato smo na 15 vanrednih izbora u 12 opština formirali vlast. Centralna tema u kampanji biće ekonomija - navodi Trivanova.

Na pitanje kako će skupiti novac za kampanju, ona podseća da je DS zahvaljujući pobedi Tadića na predsedničkim izborima 2008. od države dobio 80 odsto budžetskih sredstava namenjenih za te izbore (336 miliona dinara):
- Očekujemo da ćemo ostvariti dobar rezultat i posle izbora dobiti značajan deo budžetskih sredstava, a deo će biti finansiran od članarina.
Politički direktor G17 Plus Vladimir Ilić kaže da su stranke u Srbiji u permanentnoj izbornoj aktivnosti.
- Glavne teme za nas su decentralizacija i regionalizacija - rekao je on.
S druge strane, zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da ta stranka još nije počela kampanju, „dok vlast ništa drugo i ne radi osim što se sprema za izbore".
- Videćemo kako ćemo naći novac za kampanju, u kojoj ćemo se baviti ekonomijom Srbije, standardom građana, novim radnim mestima... - kaže Vučić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.