Pirot: Mišlen investira 170 miliona evra (VIDEO)

Izvor: S media, 02.Apr.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot: Mišlen investira 170 miliona evra (VIDEO)

Vlada Srbije i Opština Pirot potpisali su danas sporazum sa francuskom kompanijom Mišlen (Mićelin) o investiciji od 170 miliona evra u fabriku Tigar tajers u Pirotu, kojom će biti otvoreno 700 radnih mesta do 2016.

Memorandum o razumevanju potpisali su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojsa Ćirić, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i direktor Tigar Tajersa Erik Fedi (Eric Faidy), u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Fedi je posle potpisivanja memoranduma rekao da će ova investicija omogućiti da se proizvodnja guma u Pirotu poveća sa sadašnjih osam na 12 miliona guma godišnje do kraja 2016. godine.

"Proširenje kapaciteta počeće početkom naredne godine, a prve gume iz novih proizvodnih pogona izaćiće sredinom 2015. godine", kazao je Fedi.

Vučić: Radna mesta i investicije naš najvažniji posao (VIDEO)

Italijanski Danijeli stiže u Srbiju

Kinezi se iskrcavaju u Evropu

Prema njegovim rečima, najveći deo proizvodnje biće namenjen rastućem tržištu Rusije i zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, kao i tržištima srednje i istočne Evrope, Afrike i Bliskog istoka.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da sporazum o investiciji Mišlena predstavlja sigurnu budućnost za zaposlene u pirotskoj fabrici i njihove porodice.

"Želim da se zahvalim Mišlenu što je Srbiju i Tigar iz Pirota izabrao za svog partnera. Vi ste postali srpska kompanija i mi smo veoma ponosni zbog toga", kazao je Tadić.

On je dodao i dodao da je protekle godine Srbija bila zemlja sa najvećim nivoom stranih investicija u čitavom regionu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je rekao da je sporazum početak daljeg razvoja Mišlena u Srbiji.

"Vlada je zajednički uspela da ubedi 'Mišlen' da nova investiciju bude ovde u Pirotu. U prvoj fazi se očekuje investicija od 170miliona evra i otvaranje 700 radnih mesta za ljude iz Pirota i ovog kraja", kazao je Ćirić

Kompanija Miselin bavi se proizvodnjom i zastitom guma za vozila i trenutno se nalazi se na vodecoj poziciji na svim trzistima pneumatika i povezanih usluga. Ova kompanija zaposljava oko 109.000 radnika u 72 proizvodna postrojenja u 19 zemalja sirom sveta.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.