Pajtić: Spremni smo da prihvatimo Tadićeve predloge

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2012, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Spremni smo da prihvatimo Tadićeve predloge

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je za zamenika predsednika DS Dragana Đilasa i njega prihvatljiv predlog predsednika DS Borisa Tadića, jer je to u interesu jačanja Demokratske stranke i njenog jedinstva.Pajtić je uoči sednice Skupštine Vojvodine novinarima izjavio da su Đilas i on "potpuno saglasni s tim da se postigne dogovor, jer je najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u ovom trenutku i za zemlju da DS bude snažna i odgovorna opozicija ovoj republičkoj vladi".Pajtić je istakao da u politiku vlade DS ne veruje, ni kada je reč o ekonomskim aspektima, niti o evropskim integracijama naše zemlje, pa ni kad je u pitanju pravac kojim aktuelna vlada vodi zemlju.U tom smislu "mi smo spremni čak i da prihvatimo i to da se odloži na nekoliko dana ili nedelja Skupština Demokratske stranke, da se pripremi programska skupština stranke, odnosno sednica nadležnih tela koja treba da pripreme drugačije ustrojstvo DS".Pajtić je objasnio da bi DS trebalo da bude spremna za situaciju u kojoj će ta stranka "potpuno konsolidovati svoj rad i zajednički dalje raditi i graditi stranku pripremajući se za preuzimanje potpune odgovornosti za upravljanje ovom zemljom".Pajtić je naglasio da "DS ne samo da se neće cepati nego smo zaista svesni situacije u kojoj se ova zemlja nalazi i nemamo pravo na bilo kakvu dezintegraciju i u tom smislu smo spremni da prihvatimo predloge predsednika Tadića". On je dodao da bi, kako je to i Tadić prethodnog dana izneo, DS trebalo da bude snažnije profilisana kao socijaldemokratska organizacija koja vodi brigu o socijalno najugorženijim slojevima stanovništva. On i Đilas, kako je dodao, saglasni su sa tim da DS treba da bude decentralizovana u odlučivanju tako da predsedništvo stranke dobije više nadležnosti, rekao je Pajtić i dodao da ljudi koje Tadić predlaže imaju autoritet. Predsednik DS izjavio je juče da odluka o tome da li će se kandidovati za lidera stranke ili će podržati Dragana Đilasa zavisi od toga da li će biti prihvaćen dogovor koji nudi. Tadić je, u neformalnom razgovoru s urednicima beogradskih medija, naveo da njegov predlog podrazumeva reformu stranke i njeno pozicioniranje kao socijaldemokratske partije na levici, kao i proširenje nadležnosti Predsedništva, te statutarne promene koje moraju da obezbede veću unutrašnju demokratiju i uspostavljanje vertikalne i horizontalne odgovornosti. Tadić će, kakao je naveo, predložiti i uspostavljanje unutrašnje kontrole u DS, koja bi ispitivala sve nepravilnosti i nezakonitosti i sprečila autokratsko upravljanje strankom. On je istakao i da će se zauzeti da izborne skupštine u DS budu održavane na dve godine, kako bi se što efikasnije proveravao učinak rukovodećih organa stranke.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Đilas i Pajtić podržali Tadićev predlog

Izvor: Press, 25.Okt.2012

Pajtić: Najvažnije za ovu zemlju i građane je da DS bude snažna stranka i odgovorna opozicija Vladi. Tadić: O povlačenju iz trke odlučiću 4. novembra, a vidim dobru nameru druge strane i prve naznake da se može postići dogovor i to je dobro..Izborna skupština DS-a odložena je za 25. novembar,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.