PREDSEDNIK SRBIJE: NISU SVI NOVINARI ISTI

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK SRBIJE: NISU SVI NOVINARI ISTI

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Beogradu da mediji u interpretiranju političkih događaja vode borbu za "tiraž i golo preživljavanje" i često pogrešno interpretiraju događaje.

Tadić je na skupu "Mediji, kompanije i društvena odgovornost" u hotelu "Hajat" kazao da mediji kreiraju političku stvarnost i da "veruje da bi reforma medijskog sektora doprinela stabilnosti političkog života".

"Učestvujem u mnogim političkim događajima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kada pročitate interpretaciju u medijima to je najčešće neistina. Vrlo retko istina, pa se postavlja pitanje kako stvarno izgleda naša istorija kada ima toliko pogrešnih interpretacija", kazao je i dodao da i "novinari imaju pravo na novinarske slobode" i svoju interpretaciju događaja.

On je kazao da u Srbiji ne postoji ništa što nije podložno "reinterpretaciji".

"Kada biste skočili da spasete dečji život, bilo bi - on to čini ili oni to čine za u potrazi lakom popularnošću. To je realnost u kojoj živimo, koju kreira i politika i mediji i istorija i naša kultura", kazao je on.

Predsednik Srbije je ukazao da nisu svi "novinari isti, nisu svi bogati ljudi isti".

On je kazao da mediji nisu slučajni učesnik u javnom životu i da imaju odgovornost, moć i uticaj kao i privrednici.

Tadić je dodao da mediji nemaju samo kontrolnu ulogu u društvu, već su i kompanije koje se bore za tiraž i novac i da zbog toga često idu ka "tabloidizaciji".

On je ocenio da bi država bila optužena za mešanje u rad medija kada bi, na primer, zatražila da bude manje "rijaliti programa" na televizijama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.