Niteks iz Niša i Beneton potpisali ugovor

Izvor: Studio B, 31.Maj.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niteks" iz Niša i "Beneton" potpisali ugovor

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik "Beneton" grupacije Lučano Beneton prisustvovali su u Nišu potpisivanju ugovora između te italijanske kompanije i niškog "Niteksa".

Predsednik Srbije je poručio da za Srbiju "dolaze bolje dani i nove investicije".

Prema njegovim rečima, potpisivanjem ugovora italijanska firma postaje i srpska kompanija, a nove investicije u Srbiji pomoći će u otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << novih radnih mesta i poboljšanja standarda građana.

"Naši tekstilci imaju ogromno iskustvo i ulaganjem u tu industriju može da se ostvari samo profit", rekao je Tadić.

Ugovor o kupoprodaji "Niteksa" potpisali su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Chirić i izvršni direktor grupacije Beneton Bjađo Cherovanto.

Tadić i Beneton su, nakon potpisivanja ugovora, obišli fabriku "Niteks", koja je u restrukturiranju.

"Beneton" je u maju kupio "Niteks" za nešto više od tri miliona evra.

Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima Benetona, 31. januara ove godine, potpisali su Sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Nišu.

Tada je saopšteno da će "Beneton" u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposliti 2. 700 ljudi i da će investirati 43,2 miliona evra.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.