Ne sumnjajte u naš patriotizam

Izvor: B92, 06.Nov.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne sumnjajte u naš patriotizam"

Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović kritikovao je danas odbijanje predsednika Srbije Borisa Tadića da potpiše proglas "Preokret".

Taj dokument poziva na promenu politike prema Kosovu i nastavak evropskih integracija.

"Tadić ozbiljno greši ako razuman predlog Preokreta proglašava ekstremizmom i sumnja u naš patriotizam", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića dostavljenoj medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Predsednik LDP-a pozvao je juče Tadića da potpiše proglas "Preokret", što je predsednik Srbije sinoć odbio pošto se ne slaže sa politikom odustajanja od legitimnih državnih i nacionalnih interesa.

U izjavi lidera LDP-a navodi se da Srbija nema vremena "za gubljenje", a da se potpisnici deklaracije Preokret, "najhrabriji predstavnici civilnog društva, nesporni autoriteti našeg intelektualnog, umetničkog, medijskog i javnog života".

"Mi se svojim jasnim stavom suprotstavljamo političkoj hipnozi kojom se umanjuje stvarni značaj Evrope za Srbiju. Zato ujedinjujemo sve koji su za Srbiju u Evropi i odbijamo da se povlačimo pred antievropskim uzurpatorima naše budućnosti", naglasio je Jovanović.

Lider LDP-a je ukazao da "ništa od Srba i Srbije na Kosovu neće ostati" ako Srbija 9. decembra ne dobije status kandidata za članstvo u EU i ocenio da "oduzimati evropsku budućnost Srbije znači gurati je u samoizolaciju".

Jovanović je podsetio na tešku socijalnu situaciju u zemlji - siromaštvo, nezaposlenost, mala primanja, niske investicije, loš obrazovni sistem i odlazak mladih i ocenio da se to ne može ublažiti "zabludama o Kosovu".

"To nije slika naših sposobnosti, nego cena pogrešne politike u zemlji čiji je Tadić predsednik. Ta cena će dodatno rasti i slomiti Srbiju ako tu politiku ne preokrenemo", upozorio je Jovanović.

Lider LDP-a je dodao da potpisnici Preokreta žele zemlju "promenjenih prioriteta, zemlji slobodnih građana koja je konačno pronašla mir sa sobom i susedima, društvu kojim vladaju pravo i efikasne institucije, zajednici koja ceni i podstiče znanje, rad i uspeh, razvija konkurenciju i otvara ekonomiju, modernizuje sve zaostalo".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Tadić greši ako "Preokret" smatra ekstremizmom

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2011

Predsednik LDP Čedomir Jovanović smatra da predsednik Srbije greši ukoliko programski dokument "Preokret" proglašava ekstremizmom: Ne treba Srbiji gatanje o tome šta će se desiti za 30 godina

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.