Izvor: B92, 29.Jun.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešihat kritikuje Tadića zbog Blica

Beograd -- Mešihat Islamske zajednice u Srbiji Moamera Zukorlića osudio je, kako se navodi, podršku predsednika Borisa Tadića autoru fotomontaže u listu "Blic".

Mešihat je susret Tadića sa strip crtačem "Blica", ocenio kao stajanje na stranu onih koji krše Ustav i zakone i izazivaju nesigurnost i zabrinutost muslimana u Srbiji.

U saopštenju se dodaje da je ovim predsednik jasno dao do znanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pojave islamofobije u Srbiji imaju uporište u državnom aparatu do najvišeg nivoa.

Ovim gestom se potvrđuje genocidna politika prema Bošnjacima i demaskira licemernost usvajanja Deklaracije o Srebrenici u srpskom parlamentu, zaključuje se u saopštenju Mešihata islamske zajednice u Srbiji Momare Zukorlića.

Predsednik Tadić sastao se juče sa strip crtačem lista "Blic” Markom Somborcem i pri tom je poručio da javne ličnosti moraju biti tolerantne i otvorene za kritiku kao jedan od elemenata demokratičnosti čitavog društva.

Tadić je čest junak Somborčevih satirčnih stripova. Ovaj strip crtač, međutim, nije autor sporne fotomontaže glavnog muftije Zukorlića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.