Mesić ne razume reakciju Tadića

Izvor: B92, Fonet, 23.Jan.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić ne razume reakciju Tadića

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić poručio je da ne razume takvu reakciju predsednika Srbije Borisa Tadića.

U odgovoru na kritike koje mu je u Savetu bezbednosti UN uputio predsednik Srbije Boris Tadić, on je naglasio da se ne "petlja u odnose u BiH, niti u odnose u Srbiji" i dodao da je njegova izjava "bila u kondicionalu i zato je potrebno poznavati malo gramatike".

"Rekao sam da bi trebalo preseći koridor, kada bi neko otcepio delove BiH. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je moje mišljenje", dodao je Mesić i napomenuo da uopšte nije bitno "ko će ga preseći, hoće li to biti NATO ili neko drugi".

Premijera Republike Srpske ne bi smelo da se shvati neozbiljno, dodao je Mesić i objasnio da je to razlog što je njegova poruka bila dramatična.

"Međunarodna je zajednica mirovala i ćutala kada je Milošević razbijao BiH, kada je razbijao Hrvatsku, kada je stvarao etnički čistu Srbiju, što je odnelo više od 100 000 života" na ovom prostoru, rekao je Mesić.

"Danas postoje opet neke snage koje bi htele menjati arhitekturu ovih prostora", ukazao je Mesić i upozorio "međunarodnu zajednicu da ovo nije nimalo naivno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.