Izvor: B92, 26.Nov.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Ja sam autor nove politike

Ljubljana, Zagreb -- Nakon komentara Borisa Tadića da je tek sa Ivom Josipovićem moguća drugačija politika, Stipe Mesić izjavio da je on otvorio prostor za saradnju sa Srbijom.

"Lično sam probio put do Srbije, Crne Gore i Kosova i otvarao oput Hrvatske ka regionu i regiona ka Hrvatskoj", rekao je bivši predsednik Hrvatske.

On je ovom izjavom komentarisao izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je bio usamljen u drugačijem načinu vođenja politike, dok na vlast u Hrvatskoj nije došao Ivo Josipović.

Mesić je za hrvatsku Novu TV izjavio da Boris Tadić verovatno nije tako mislio, i podsetio da je upravo on, Stipe Mesić, tokom svoja dva predsednička mandata otvorio prostor za saradnju sa Srbijom.

Slovenački mediji, danas, pišu i da nije isključeno da će se Stipe Mesić vratiti u politiku, jer je najavio mogućnost da na idućim lokalnim izborima u Hrvatskoj, 2013. godine, kandiduje za gradonačelnika Zagreba.

Posebno zanimanje u slovenačkoj javnosti je izazvala i vest koju su preneli slovenački mediji da Stipe Mesić dobija 39 evra penzije iz Srbije, kao poslednji predsednik predsedništva SFRJ.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.