Ljajićeva vlada od 13 ministara

Izvor: Press, 30.Nov.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajićeva vlada od 13 ministara

U ovakvoj vladi bi sve bilo pokriveno na osnovu realnih potreba, a ne prema stranačkim kalkulacijama, kaže Rasim Ljajić Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić potpuno je podržao ideju Borisa Tadića da se smanji Vlada i ponudio za Press svoj koncept kojim bi Vlada imala duplo manje ministarstava.Po Ljajićevom planu, nova vlada bi imala premijera i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << potpredsednika zaduženog za evropske integracije i Kosovo, kao i 13 ministarstava. Nepromenjena bi ostala ministarstva spoljnih poslova, finansija, unutrašnjih poslova i odbrane, dok će neka ministarstva biti spojena.
- Mislim da bi Vlada trebalo da ima maksimalno 15 članova. U mom planu nema nikakve nelogičnosti, jer smo već imali ministarstva koja su ovako bila postavljena. U ovakvoj vladi bi sve bilo pokriveno na osnovu realnih potreba, a ne prema stranačkim kalkulacijama - objašnjava Ljajić.
Vlada prema potrebama
Politički analitičar Milan Nikolić kaže da bi reorganizaciju Vlade trebalo napraviti u skladu sa potrebama države i njenim problemima, objašnjavajući da u svetu ne postoje neka ministarstva koja postoje u Srbiji. Koja će ministarstva imati neka zemlja, ipak, zavisi od stanja u društvu i ekonomiji.
- Zato ne treba praviti paralele između Srbije i drugih država, jer svako rešava problem ministarstava prema svojim potrebama. Tako nigde ne postoji ministarstvo za saobraćaj, ali postoje ministarstva infrastrukture, koja uključuju aviosaobraćaj, železnicu, internet... Srbija ima ozbiljan odliv mozgova i zato je nama neophodno ministarstvo za omladinu. To je naš problem, a ne problem Švedske - navodi različite primere Nikolić.
Reforma za bolje rezultate
Ideju o smanjivanju ministarstava podržava i SPO, stranka koja rizikuje da u rekonstrukciji ostane bez ministarskog mesta.
- Podržavam rekonstrukciju Vlade, ali i kompletnu racionalizaciju državne administracije. Jer, nije cilj rekonstrukcija za sebe, već da državna vlast postiže bolje rezultate. I zato bi takav potez bio koristan u poslednjoj godini mandata, u kojoj treba da ostvarimo što više reformi kojima bismo ubrzali evrointegracije - kaže Srećković.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ljajićeva vlada od 13 ministara

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 00:39

U ovakvoj vladi bi sve bilo pokriveno na osnovu realnih potreba, a ne prema stranačkim kalkulacijama, kaže Rasim Ljajić...Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić potpuno je podržao ideju Borisa Tadića da se smanji Vlada i ponudio za Pres svoj koncept kojim bi Vlada imala duplo manje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.