Lideri Srbije, BiH, CG i Hrvatske danas u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 14.Okt.2011, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri Srbije, BiH, CG i Hrvatske danas u Beogradu

Igmanska inicijativa održaće u petak u Beogradu 22. sesiju kojoj će, pored srpskog predsednika Borisa Tadića, prisustvovati i njegove kolege iz Hrvatske, Crne Gore i BiH - Ivo Josipović, Filip Vujanović i Željko Komšić.

Kako je agenciji Beta rekao kopredsednik te koalicije nevladinih organizacija iz regiona Aleksandar Popov, na sesiji će biti reči o evropskim perspektivama, saradnji i regionalnoj stabilnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << a prisustvovaće joj više od 200 gostiju, među kojima i evropski komesar za proširenje Štefan File.Predviđeno je i zajedničko potpisivanje izjave četvorice predsednika. Kako je Popov objasnio, reč je o izjavi "Partnerstvom za evropsku budućnost regiona".Tokom radnih sesija, generalni sekretar Nordijskog saveta ministara Haldor Osgrimson predstaviće "Nordijski model saradnje", kao i mogućnosti primene tog modela između zemalja-potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma (Srbija, BiH i Hrvatska).BEOGRAD, 14. oktobra 2011. (Beta) -

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.