LDP: Sednica ili smena ministra

Izvor: B92, 27.Avg.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Sednica ili smena ministra

Beograd -- Liberalno-demokratska partija zatražila je da se održi sednica Skupštine Srbije o promeni državne politike prema Kosovu.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović je rekao da će ta stranka tražiti ostavku ministra spoljih poslova ukoliko se sednica Skupštine ne održi pre 9. septembra.

"Potrebna je ozbiljna i odgovorna rasprava u Skupštini pre Generalne skupštine UN, a ne posle", rekao je Jovanović i naveo da bi na toj sednici trebalo razgovarati o promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državne politike prema Kosovu.

Jovanović je, pozivajući se na informacije iz medija koji su preneli da su se predsednik Srbije Boris Tadić i nemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele dogovorili da Srbija i EU zajedno izmene tekst rezolucije o Kosovu koji je Srbija podnela u UN, rekao da bi predsednik Srbije trebalo da građanima i političkim strankama objasni "konfuzne informacije" o spremnosti Srbije da izmeni tekst rezolucije.

Lider Liberalnodemokratske partije je rekao da je potrebna ozbiljna i odgovorna rasprava u Skupštini pre Generalne skupštine UN, a ne posle i naveo da bi na toj sednici trebalo razgovarati o promeni državne politike prema Kosovu.

"Umesto odbrane teritorijalnog integriteta, treba da se borimo za prava Srba na Kosovu. Treba da tražimo prijem u NATO i ubrzanje evropske integracije, a treba otvoriti i perspektivu za članstvo Kosova u EU i NATO", rekao je Jovanović.

Jovanović je kritikovao politiku vlasti u Srbiji prema Kosovu i Metohiji nazivajući je "licemernom i kalkulantskom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.