Izvor: B92, 26.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Srbija vrši pritisak na CG

Brisel -- Izvestilac EU za Srbiju Jelko Kacin "primetio pokušaj predsednika Srbije Borisa Tadića da vrši pritisak na Crnu Goru da ne prizna Kosovo".

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju se u četvrtak u Briselu sastao sa potpredsednicom crnogorske vlade Gordanom Đurović, kojoj je rekao da to što se o Crnoj Gori ne govori puno, posebno ne u svetlu negativnih vesti, treba razumeti kao značajan doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećavanju proevropske atmosfere u regiji.

Kacin je rekao i da je Crna Gora "nada EU na zapadnom Balkanu".

"Sa zanimanjem sam pratio izveštavanje medija o nedavnom susretu crnogorskog i srpskog predsednika, Vujanovića i Tadića i primetio sam Tadićev pokušaj pritiska na Crnu Goru da ne prizna Kosovo", rekao je Kacin Đurovićevoj, dodavši da ga u svetlu toga zanima da li i kada Crna Gora ima nameru da prizna Kosovo i da li Crna Gora priznaje kosovske putne isprave.

Potpredsednica crnogorske vlade je Kacinu objasnila da će, o mogućem priznavanju Kosova, crnogorski parlament razgovarati 3. oktobra, ocenivši da je to pozitivna inicijativa vlade. Na osnovu te rasprave će vlada dati svoj zvanični stav.

Pored toga se Kacin zanimao i za investicije u Crnoj Gori, rekavši i da je žalosno što se crnogorska obala sve više urbanizuje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.