Jovanović: Srbija je u živom blatu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Srbija je u živom blatu

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je Srbija, na kraju mandata Vlade, osuđena na "živo blato" propale kosovske politike i zakasnele izjave predsednika Borisa Tadića i ministara, koje više liče na spašavanje savesti, nego na ozbiljan preokret.

Jovanović je poručio da je LDP u neprekidnom kontaktu sa ministarstvima spoljnih poslova i političarima u zemljama Evropske unije, uključujući i Nemačku, ali je teško naći argumentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja bi mogla da ubedi Evropu da Srbija dobije status kandidata.

"Godinama smo nesebično čuvali evropsku perspektivu Srbije, tražeći od političara na vlasti da se okrenu pravim reformama i donošenju evropskih vrednosti u Srbiju i da prestanu da od zemlje prave slepog putnika pred briselskim šalterima", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Sada više nije u pitanju samo kandidatura, jer nastavak manipulisanja kosovskom politikom može zemlju uvesti u mnogo veće unutrašnje probleme, upozorio je Jovanović.

Stara politika koje nas je dovela do gubitka kandidature mora potpuno da se napusti, a ne da se presvlači u nove fraze i traženje alibija, rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da LDP traži parlamentarnu raspravu i dogovor oko konkretnih rešenja i formulisanja nove politike koja bi omogućila izvlačenje zemlje iz "slepe ulice".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.