Josipović očekuje Tadića u novembru

Izvor: B92, 24.Okt.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović očekuje Tadića u novembru

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da očekuje da predsednik Srbije Boris Tadić u prvoj polovini novembra dođe u posetu Hrvatskoj i Vukovaru.

"Nadam se da će cela Hrvatska razumeti važnost dolaska predsednika Tadića za budućnost Hrvatske, regiona i Evrope", rekao je Josipović.

On je istakao da se upravo zbog toga intenzivno diplomatski radi na Tadićevoj poseti.

Josipović očekuje da poseta Tadića bude "na najboljem mogućem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou i da se njom prenesu najbolje poruke i za građane Hrvatske, posebno stradalnike u Vukovaru, a naravno, i za Srbiju", prenala je hrvatska agencija Hina.

Hrvatski predsednik je ocenio izuzetno važnom poruku vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe koji je pozvao Tadića u Vukovar, zahvalivši mu na "poruci mira, ljubavi i budućnosti".

"Hrvatska, Srbija i druge zemlje u regionu zasigurno žele zajedničku evropsku budućnost i to je jedan važan korak", istakao je Josipović.

U istom obraćanju novinarima, Josipović je komentarisao i najavu premijerke Jadranke Kosor da će biti osnovana mešovita hrvatsko-slovenačka radna grupa koja će proučiti mogućnost saradnje u kontroli vazdušnog prostora.

Josipović je rekao da će Savet za odbranu najkasnije za 60 dana doneti konačnu odluku o načinu na koji će biti rešeno to pitanje.

On je dodao da je na poslednjem sastanku Saveta jedna od ideja bila i ta o saradnji Hrvatske i Slovenije u kontroli vazdušnog prostora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Josipović očekuje Tadića u novembru

Izvor: Šumadija Press, 25.Okt.2010, 11:51

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da očekuje da predsednik Srbije Boris Tadić u prvoj polovini novembra dođe u posetu Hrvatskoj i Vukovaru.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.