Je li prihvatljiva ideja pomirenja

Izvor: B92, 21.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Je li prihvatljiva ideja pomirenja

(FoNet, arhiva)

Beograd -- U jeku pregovora o parlamentarnoj većini, pojavila se ideja Borisa Tadića o vladi nacionalnog pomirenja. Sagovornici B92 imaju podeljeno mišljenje o ovoj mogućnosti.

U Demokratskoj stranci, čiji je Boris Tadić lider, kažu da je to opšti apel da se vlast okrene budućnosti, a istorija ostavi istoričarima. U SPS-u, kome je poziv očigledno upućen, navode da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će "vreme pokazati da li ima otpozdrava tom apelu". Za potpredsednicu G17 Ivanu Dulić-Marković ideja o nacionalnom pomirenju samo je delimično prihvatljiva.

Milorad Mirčić, iz SRS-a, kaže da mu je neverovatno da se o politici SPS-a, čiji je predsednik označavan kao monstrum i diktator, danas govori u superlativu.

Novinar Vremena Teofil Pančić smatra da je namera Borisa Tadića praktična, jer on pred biračima želi da pokaže da je saradnja DS-a i SPS-a poželjna i neophodna. Pančić, međutim, kaže i to da nacionalno pomirenje ne može da anulira devedesete godine.

Opširnije o ovoj temi možete čitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.