I dalje bez odgovornosti za poplave

Izvor: B92, 08.Maj.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje bez odgovornosti za poplave

Leskovac -- Iako je predsednik Boris Tadić izjavio da su poplave posledica nečije lenjosti i da će krivica biti utvrđena, a krivci kažnjeni, do sada niko nije kažnjen.

Nadležni u Leskovcu kažu da je teško utvrditi čija je krivica za nedavne poplave koje su napravile štetu od preko 250 miliona dinara. U vodoprivrednom centru "Morava Niš" tvrde da je upravo lokalna samouprava bila zadužena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za održavanje kanala Bare, jer on nije obuhvaćen operativnim planom odbrana od poplava.

Za loše stanje kanala krivi su i sami građani koji su tu odlagali otpad i gradili bespravne objekte. Za pojedine objekte je čak i lokalna samouprava izdavala dozvole.

Tako je kanal na pojedinim mestima umesto 13, širok svega dva metra.

Umesto utvrđivanja krivice, građani kojima su poplave uništile sve što su imali, očekuju pomoc.

Uređenje kanala Bare i Bućan u dužini od 12 kilometara trebalo bi da počne narednog meseca, a završetak radova očekuje se do početka oktobra.

Programom za ovu godinu „Srbijavode" su obezbedile 20 miliona dinara, a za kompletno uređenje je potrebno još toliko. Grad Leskovac će finansirati rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Po završetku radova kanal Bare prelazi u nadležnost "Srbijavoda" i biće obuhvaćen operativnim planom odbrane od poplava.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.