Izvor: S media, 15.Dec.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fišer uveren da će Srbija dobiti status kandidata

Predsednik Austrije Hajnc Fišer izjavio je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u Beču da je uveren da će Savet EU, nakon odlaganja odluke o statusu kandidata za Srbiju, u martu doneti pozitivnu odluku za našu zemlju, saopšteno je večeras u Beču.

Glavna tema razgovora Fišera i Tadića bila je, kako se navodi u saopštenju predsednika Austrije, situacija u Srbiji posle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odlaganja odluke o dodeli statusa kandidata Srbiji od strane Saveta EU.

Tadić: Ne pucajte na KFOR (VIDEO)

Dačić: EU traži da priznamo Kosovo

Dejanović: Od Srbije se traži da ne koči Kosovo

Predsednik Srbije je, kako se navodi, jasno stavio do znanja da će ostati pri svom proevropskom demokratskom kursu i izneo stav da je Srbija ispunila uslove koje je formulisala Evropska komisija u svojoj preporuci za dodelu statusa kandidata.

Zbog toga je, kako je rekao, odlaganje odluke za Srbiju bilo razočarenje. Fišer je istakao da Austrija i većina država članica EU zastupaju stav da bi članstvo Hrvatske i Srbije u EU predstavljalo važan doprinos stabilizaciji i demokratizaciji zapadnog Balkana.

Predsednik Tadić je ujedno izrazio duboko žaljenje što je u toku sukoba na Kosovu veći broj austrijskih vojnika pri Kforu povređen.

Takođe je rekao da srpska strana čini sve kako bi takvi incidenti bili izbegnuti u budućnosti.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.