Eštonova u UN s Tadićem o dijalogu o Kosovu

Izvor: Beta, 20.Sep.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova u UN s Tadićem o dijalogu o Kosovu

BRISEL, 20. septembra 2010. (Beta) - Evropska unija ima razloga da veruje da će dijalog Beograd-Priština biti uspešan, a o prvim temama, mestu i nivou će u ponedeljak i utorak u Njujorku razgovarati visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, predsednik Srbije Boris Tadić i kosovski premijer Hašim Tači.

Kako su preneli potpuno upućeni evropski diplomatski funkcioneri, plan dijaloga još nije utvrdjen.

Izvesno je ipak, objasnili su, da zvaničnog političkog otvaranja pregovora o statusu ne može biti, iako će neminovno bitna "tehnička pitanja" zadrti sama po sebi u dimenzije statusa.

S predsednikom Tadićem bi tokom zasedanja Generalne skupšine UN trebalo da razgovara i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Nužan je sporazum dve strane o što bržem pokretanju dijaloga, a glavni podstrek je jasna "evropska perspektiva" i spoznaja da to može samo biti od koristi i za Beograd i za Prištinu, preneli su izvori u sedištu EU.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eštonova sutra u UN s Tadićem o dijalogu o Kosovu

Izvor: EMportal, 20.Sep.2010

Evropska unija ima razloga da veruje da će dijalog Beograd-Priština biti uspešan, a o prvim temama, mestu i nivou će u Njujorku visoka predstavnica EU Ketrin Ešton danas razgovarati sa kosovskim premijerom Hašim Tačijem, a sutra sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Nastavak na EMportal...

Tači i Ketrin Ešton o Srbiji i Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2010, 12:25

Kosovski premijer Hašim Tači sastao se u Njujorku sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, kojoj je rekao da će Kosovo razgovarati sa Srbijom "samo o međudržavnoj saradnji, a nikako o unutrašnjim pitanjima", saopšteno je iz kosovske vlade, prenosi danas prištinska štampa...Prema...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.