Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić za ocenjivanje rada ministara

BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je večeras da odobrava inicijativu predsednika Srbije Borisa Tadića o ocenjivanju rada ministara svaka tri meseca.

"Ideja o ocenjivanju ministara je vrlo dobra ideja", rekao je on nakon uručivanja nagrada za izvoznika godine koje dodeljuje SIEPA, dodavši da bi on imao i nove predloge koji se odnose na nagrađivanje i kažnjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministara.

Dinkić je precizirao da bi "ministri koji dobiju loše ocene za početak morali da budu ukoreni tako što bi im se smanjilo od plate, a da ukoliko zaista loše rade ili ništa ne rade moraju biti hitno zamenjeni".

On smatra da bi bilo dobro da postoji i stimulacija u vidu veće plate za one ministre koji ispunjavaju očekivanja građana, ako rade vredno i imaju konkretne rezultate koei građani mogu da vide.

Prema njegovim rečima, ocenjivanje ministara bi stvorilo pozitivnu konkurenciju među sektorima "i bilo bi boljih rezultata".

Ministar ekonomije je istakao da sedam-osam godina, koliko radi za državu, "daje sve od sebe". On je dodao da svoje saradnike već odavno ocenjuje i da bi bilo ispravno da se i rad ministara sada ocenjuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.